Kosa zahtijeva svakodnevnu brigu

Imati dugu kosu je posao. Pranje i sušenje traje 100 godina, a češljanje je nekada takva muka da ju se radije zaobiđe. Na dugu kosu treba paziti i maziti ju jer ako nećeš – postat će nezdrava, početi pucati i izgledati suho.

Puštanje kose je proces. Ako želiš da ti kosa bude zdrava i izgleda lijepo, nije dosta samo odlučiti „ja ću puštati kosu“ i to je sada to dok ne naraste do određene dužine. Puštanje kose uključuje i brigu o njoj. Možeš imati super dugu kosu, ali ako je sva ispucala i suha, to neće izgledati lijepo. Da bi bila što sjajnija, ljepša i zdravija, moraš paziti što joj radiš. Dio dana kada malo zaboravimo na kosu je navečer prije spavanja. Tada nam se zalome neke greške kojima uništavamo kosu. Ako radiš neku od ovih, vrijeme je da tu naviku izbaciš iz svoje svakodnevice.

1.Ideš spavati s mokrom kosom
Osim što nije udobno, nije ni dobro za tvoju kosu. Vjerojatno si već vidjela da kada ideš spavati s mokrom kosom, ona ujutro kada se probudiš izgleda prilično loše. To je samo jedan dio problema, a čak nije niti onaj glavni. Spavanje s mokrom kosom oštećuje tvoju kosu. Zbog toga će se početi više lomiti, a i ti se možeš prehladiti.

via GIPHY

 

2.Spavaš s raspuštenom kosom
Kada je kosa dugačka, najbolje je prije spavanja napraviti neku frizuru, poput pletenice ili labavog repa. Spavanje s raspuštenom kosom izgleda kao nešto prirodno, a po tome bi trebalo biti i dobro, ali ovako ćeš kosi napraviti probleme. Ovako će ti se kosa puno više raščupati dok spavaš i bit će ti teže ujutro počešljati. Što znači da ćeš vjerojatno i počupati više lasi dok se češljaš.

Opadanje kose tijekom jeseni Nema mjesta u kući gdje nema tvoje kose? Ovim trikovima možeš spriječiti pojačano ispadanje vlasi

3.Ne koristiš noć kao vrijeme da ti se kosa nakovrča
Vrijeme dok spavaš možeš iskoristiti da napraviš frizuru. Umjesto da ujutro kosu uništavaš figarima i peglama, preko noći napravi pletenicu ili omotaj kosu oko čarapa. Postoji hrpetina načina kako napraviti kovrče bez zagrijavanja, a većina tih načina može biti idealna za napraviti preko noći. Dok ti spavaš, radi ti se frizura i ujutro ju samo popraviš. Bez da si kosu uništavala i zagrijavala različitim uređajima za stiliziranje.

Lijepa kosa Cure koje žele imati dugu i gustu kosu moraju pod hitno prestati radit ovih 10 stvari

4.Spavaš u sobi u kojoj i dalje radi grijanje kad legneš
U sobi u kojoj spavaš ne bi trebalo raditi grijanje dok spavaš. Puno je zdravije općenito spavati u sobi gdje nije pretoplo, a između ostalog, to nije dobro ni za tvoju kosu. Kada ti radi grijanje i dok spavaš, ono isušuje zrak u prostoriji i utječe na tvoju kožu i kosu. To može samo dodati isušiti tvoju kosu jer suhi zrak nije nikako dobar za nju.

Agnieszka Wirkus Ona ima odgovore na sva pitanja o kosi: Upoznaj Agnieszku Wirkus i saznaj savjete koji će pomoći i tvojoj kosi

5.Prečvrsto zavežeš rep ili punđu
Iako je dobro zavezati kosu prije spavanja, nije dobro ukoliko ju zavežeš prečvrsto. Za početak, trebala bi paziti kakve gumice koristiš, da nisu neke metalne ili bilo kakve koje čupaju kosu. Što nježnije, to bolje. Kada imaš dobru gumicu, druga stvar je da ne smiješ zavezati onako čvrsto kako bi tu frizuru nosila tijekom dana. Ako je prečvrsto, to će ti čupati kosu i ona će više ispadati i lomiti se.

6.Ideš spavati s kosom punom laka ili gela
Ne mora ti kosa biti čista svaku večer kada ideš spavati, ali nije pametno ni ići spavati s kosom koja je puna proizvoda za stiliziranje poput laka, gela, pjene i slično. Velike količine takvih proizvoda isušuju kosu i nakon što dođeš doma, bilo bi dobro prije spavanja oprati kosu – ili najkasnije drugi dan ujutro.

 

 

7.Ne mijenjaš jastučnicu po nekoliko tjedana
Pogotovo ako redovito ideš spavati s kosom u kojoj ima laka za kosu i sličnih proizvoda. Jastučnicu bi trebalo mijenjati svakih tjedan dana. Idealno je i koristiti svilene, jer one će najmanje oštetiti kosu. S obzirom da to nije baš lako provesti, ono što možeš napraviti je redovito mijenjati jastučnicu. To neće utjecati na zdravlje tvoje kose, već ćeš joj tako pomoći da se ne masti toliko često.

 

duga kosa zdrava kosa lijepa kosa prije spavanja što ne raditi kosi šteti kosi uništavaš si kosu više se lomi Ispadanje kose

Još vijesti