Slika nije pronađena

Ako radiš ove stvari, to ti je odgovor na pitanje zašto ti kosa toliko ispada i zašto je tako tanka i slaba. Nekada je razlog za to nažalost to da imaš takve gene, ali puno puta je ipak u pitanju nešto što si sama radiš, a da niti ne znaš koliko time štetiš kosi.

Da bi imala lijepu kosu, moraš se za nju brinuti. Ona neće sama od sebe postati bujna i duga. Nekada smo sami sebi najveći neprijatelj, a tako je i u ovom slučaju. Puno puta radimo neke stvari nesvjesno, a ispada da si njima štetimo. U ovom slučaju, štetimo svojoj kosi. Neke stvari uzrokuju ispadanje kose i gubljenje sjaja, a to nam možda ne bi nikada palo na pamet. Zato ako radiš neku od ovih stvari, prestani, jer ti zbog nje kosa nije bujna i gusta.

1.Na dijeti si
Dok je dijeta balansirana, sve je u redu, kada odeš u neki ekstrem, to može utjecati na puno više stvari nego što misliš. Uključujući i tvoju kosu. Kada prestaneš jesti određenu skupinu namirnica, u tvom organizmu može se stvoriti blagi kaos jer će doći do nedostatka.

2.Ne jedeš hranu koja ima vitamina B
On je bitan za kosu, a ako se u tvom jelovniku ne nalaze namirnice koje su bogate njime, to može biti još jedan razlog zašto ti je kosa u lošem stanju.

3.Nesvjesno si čupkaš kosu kada si pod stresom
Povlačiš pramenove kose, motaš ju oko prsta, što god da radiš s kosom kada si pod stresom, nije dobro. Pogotovo je loše ako ju čupaš iz korijena. Jer neki i to rade.

Frizure za tanku kosu Frizure s kojima ćeš prevariti sve oko sebe: Zbog ovih se neće vidjeti koliko ti je kosa tanka

4.Stalno nosiš čvrsto zavezani rep
Kosa ti se ovako lomi i uništava. Nekada je dobro promijeniti frizuru, kao i pustiti kosu da se odmori. Ako već nosiš rep, barem nemoj non stop nositi super visoki rep. Zbog njega kosa posebno pati.

5.Peglu niti ne spremaš koliko ju često koristiš
Bilo kakvi uređaji za stiliziranje kose koji zagrijavaju nisu dobri u prevelikoj količini. Kosa će ti izgubiti sjaj, početi pucati i ispadati. Nažalost, za ravnanje kose nema drugog načina, ali ako ju kovrčaš onda definitivno trebaš proučiti metode kovrčanja čarapama ili vezicom od ogrtača.

6.Pereš kosu svaki dan ili svaki drugi dan
Ničega previše nije dobro pa tako ni previše pranja kose. Tijekom pranja, kosa ti ispada više nego inače i zato je bolje trenirati ju da se što manje masti. Nije lako, ali ljeto je idealno vrijeme za to.

7.Pod stresom si
Stres na cijeli tvoj organizam utječe loše, a ni kosa nije imuna. Kada si jako pod stresom, ona će ti početi više ispadati. Nije uvijek lako boriti se protiv stresa, ali moraš pronaći aktivnosti koje tebe smiruju.

8.Bila si jako bolesna nedavno
Kada su u pitanju ozbiljnije bolesti, oporavak od njih može biti dulji nego što misliš. Iako se ti sada osjećaš dobro i nije ti više ništa, tvojoj će kosi možda trebati malo dulje da se oporavi. Tako da ako počne ispadati više nego inače, nema potrebe za uzbunom, ovo je razlog.

Frizura Najgori regeneratori koje možeš staviti na svoju kosu: Ove nikako ne bi trebala koristiti

9.Počela si piti kontracepcijske pilule
Pilule utječu na razinu hormona u tvom tijelu, a to može dovesti i do promjena s kosom. Osim njih, na pojačano ispadanje kose mogu utjecati i tablete koje pomažu u borbi protiv akni.

10.Previše koristiš šampon za suho pranje
Jednako kako nije dobro često prati kosu, nije dobro niti često špricati po njoj sa šamponima za suho pranje. U redu je ako to radiš povremeno, ali previše će dovesti do začepljenja folikule kose, a to može dovesti do ispadanja.

Kosa Ispadanje kose rijetka kosa slaba kosa razlozi kako do guste kose

Još vijesti