Lijepa duga kosa

Vrhove koji izgledaju suho i rascvjetalo teško da išta može spasiti. Malo ćeš dužine ipak morati žrtvovati, ali nakon toga se pobrini da kosu paziš i maziš kako se opet ne bi pronašla u istoj situaciji.

Nije bitno je li ti kosa suha, tanka, beživotna, nema sjaja, ispucala ili se stalno lomi – jer ništa od toga nije dobro i odmaže tvojoj kosi da izgleda najbolje moguće. Pogotovo se vide oštećenja kada je kosa jako dugačka. Da imaš i kosu do stražnjice, što ti to vrijedi ako izgleda grozno. Bolje i da je kraća pa da je zdrava, sjajna i njegovana nego dugačka i izgleda kao metla. Nekada nema spasa i vrhove treba ošišati. Ukoliko su i tvoji ispucali i jako tanki, to je prvi korak do oporavka kose. Kada to napraviš, onda ubaci u svoju rutinu i ovih 11 stvari, one će pomoći da ti kosa viša nikad ne zapadne u takvo loše stanje. Ako želiš lijepu i dugu kosu, moraš joj i posvetiti vremena i brige. Na ovih 11 načina ćeš ju vratiti u život i održati lijepom.

1.Izbjegavaj štetne sastojke u proizvodima za kosu
Sastojci koje šampon i regenerator ne bi trebali imati su: sulfati, mineralno ulje, parabeni, alkohol, parfem i silikoni. Što je manje ovih sastojaka na listi, to bolje za tvoju kosu. Nekada ih nije moguće sve izbjeći, ali zato barem gledaj da ih je što manje.

2.Nakon pranja kose, redovito ju njeguj uljem
Ne sprej ili serum, već baš ulje. Postoje različita ulja za kosu, a bolja su od različitih vodenastih sprejeva jer će kosu više nahraniti. Ovo je korak koji nakon pranja kose ne bi trebala preskakati. Ulja će ti nahraniti kosu i manje će ti se vrhovi listati.

3.Maska za kosu > regenerator
Nije loše imati ni masku za kosu. Ne moraš ju koristiti svaki put, ali barem jednom tjedno neka bude dio tvoje rutine pranja kose. Ona ide na cijelu kosu, a ne samo na vrhove kao regenerator, pa ima i bolji efekt.

Inspiracija za frizure Frizure za prvi dan škole: 13 ideja za jednostavne frizure koje će podignuti tvoj izgled

4.Nemoj zaboraviti na tjedno posvećivanje pažnje tjemenu
Tjeme je jako bitno, ipak iz njega raste kosa i zato mu trebaš barem jednom tjedno posvetiti pažnju. Postoje pilinzi za tjeme koji će ga dobro očistiti, a možeš koristiti i ulja ili popularnu ružmarinovu vodicu da potakneš rast nove kose. Danas u dućanima postoje različiti proizvodi specijalizirani za čišćenje ovog dijela tijela, baci oko na njih.

5.Šamponiraj kosu dva puta
Dobro je dva puta šamponirati kosu, iako će ti to uzeti mrvicu više vremena. Kod prvog ćeš šamponiranja očistiti kosu od proizvoda koji su se na njoj nakupili od posljednjeg pranja, a kod drugog ćeš šamponiranja očistiti dobro vlasište.

6.Nemoj se češljati kao grubijan
Češljanje je radnja koju bi trebala obavljati nježno, a ne povlačiti kao manijak. Uvijek je najbolje s raščešljavanjem kose krenuti odozdo, od vrhova i pomicati se malo po malo prema gore. Samo nemoj čupati. Ako četka ne prolazi glatko kroz kosu, malo po malo raščešljavaj.

7.Isprobaj frizure koje ne uključuju peglu, figaro i ostale alate koji zagrijavaju kosu
Ideje za frizure možeš pronaći na svim društvenim mrežama, ovisno o tome koju najviše koristiš. Osim toga, kosu možeš nakovrčati i na 101 način bez topline! Ne moraš skroz izbjegavati peglu ili figaro, ali smanji njihovo korištenje što je više moguće.

Hailey Bieber Devet znakova da pod hitno morate promijeniti frizuru: Kad je stvarno vrijeme za odlazak kod frizera?

8.Visoki jako zategnuti rep nije za svaki dan
Kosa ti može početi pojačano ispadati ako redovito nosiš visoki i jako zategnuti rep. Ova frizura stavlja pritisak na vlasište i zato ju nije dobro nositi baš stalno. Nekada ju zamijeni s niskim i opuštenijim repom.

9.Svilena jastučnica je dobro ulaganje
Svilene su jastučnice skupe i nisu nešto što si svatko može priuštiti, ali ako možeš, nemoj razmišljati dva puta. Na ovakvim se jastučnicama kosa po noći manje petlja, manje lomi i manje će ti stršati.

10.Svaka tri mjeseca podšišaj vrhove
Frizeri često preporučuju da se svaka tri mjeseca podšišaju vrhovi. Neće ti frizerka puno odrezati, ali moraš ići redovito kod nje. Da bi kosa izgledala dobro i da bi se smanjili ispucali vrhovi, ovo je neki period odlaska k frizeru koji je optimalan.

11.Istraži koji je češalj najbolji za tvoj tip kose i njega koristi
Nije za svaki tip kose dobar isti češalj. Pogledaj što se preporučuje za tvoj tip kose i koristi njega. Neki su češljevi prejaki i nisu za nježnu kosu, a neki su prenježni i previše moraš biti agresivna da bi se počešljala.

Kosa zdrava kosa lijepa kosa briga o kosi kosa u groznom stanju kako oporaviti kosu vratiti kosu u život

Još vijesti