Mirisanje parfema

Sigurno si imala situaciju gdje si primijetila da ti neki parfem više ne miriše kao prije. Vjerojatno ti se nije učinilo jer je moguće da parfem ishlapi, ali ti to možeš spriječiti.

Najgore je kada kupiš ili dobiješ na poklon neki skupi parfem, a nakon nekog vremena njegov intenzitet mirisa oslabi. Nekada je kriv proizvođač, a nekada i mi sami jer ih ne skladištimo ili ne koristimo kako bi trebali. Parfemi ishlapljuju kada dođu u doticaj s kisikom, a ako pripaziš na ove sitnice, to ti se neće dogoditi.

1.Zatvaraj čep do kraja
Čak i ako ti čep ostane malo otvoren, tvoj parfem može ishlapiti. Iako misliš da taj čep nema nikakvog učinka, on sprječava da kisik dođe u doticaj s parfemom jer inače ishlapljuje.

Slika nije pronađena Greške koje radiš sa stavljanjem i nošenjem parfema: Top 8 najčešćih koje svatko od nas radi

2.Nemoj ga otvarati bezveze ili ostaviti bez čepa
Zlatno pravilo je da parfem nikada ne smije ostati bez čepa. Iako on gore ima pumpicu ili aplikator, na taj način svejedno dolazi do toga da kisik ulazi u mirise, a samim time ih razrjeđuje.

via GIPHY

3.Obavezno ga moraš držati u ormariću, a ne na otvorenoj površini
Neke cure drže svoje parfeme u kupaonici ili spavaćoj sobi. Možeš ga držati gdje želiš, ali je bitno da se parfemi nalaze u tamnom, mračnom i suhom prostoru na sobnoj temperaturi. Ako ga držiš u kupaonici, onda on obavezno mora biti u ormaru kako vodena para ne bi ishlapila parfem. Ako ga držiš u sobi i nemaš ormarića, to je okej, samo što mora biti u nekom mračnom kutku ili evetualno ladici gdje će biti u tami.

4.Nemoj tresti bočicu parfema prije nanošenja
Ako je na parfemu naznačeno od strane proizvođača da se on mora protresti prije, onda ga i treba protresti. No, ako to nigdje ne piše, onda to nikako nemoj raditi jer je to samo mit, a protresanjem također dolazi do ulaska kisika u parfem zbog čega on prije ishlapi. Tako da, ako piše da moraš, svakako to napravi, ali ako ne piše, nemoj ga tresti prije korištenja.

via GIPHY

5.Izbjegavaj parfeme s aplikatorom
Najbolji su parfemi s raspršivačem. Iako su oni s aplikatorom praktični, pogotovo u mini verziji za torbice, baš i nisu toliko dobri. Ne samo da s tim aplikatorom unosiš bakterije u bočicu jer njega koristiš direktno na kožu, takvi parfemi nemaju nikakvu pregradu na otvoru kao kod raspršivača i samim time će ti kisik direktno ulaziti u parfem zbog čega ishlapi.

Burberry i S.Oliver parfemi Uljepšaj si jesenske tmurne dane s jednim od ovih parfema: 9 njih koji su stvoreni za jesen


6.Nemoj ih držati u hladnjaku

Mnogi misle da je trik s držanjem parfema u hladnjaku dobar. Iako može imati svojih pozitivnih strana jer manje ishlapljuje, nije dobro da parfem konstantno mijenja temperaturu iz jako hladne u toplu. Hladnoća ga dulje drži da ne ishlapi, ali ti kada ga koristiš i dalje ga stalno vadiš i vraćaš u frižider zbog čega on stalno mijenja svoju temperaturu tako da ti to i dalje ne pomaže previše.

via GIPHY

7.Parfeme spremaj u njihove originalne kutije
Svi mi većinom bacimo originalne kutije u kojima smo kupili parfeme. No, neke kutije su zaista posebno dizajnirane da i dalje maksimalno čuvaju kvalitetu parfema kako on ne bi ishlapio. Zato pripazi na ti i dalje ih čuvaj u njihovim originalnim kutijama jer su neke od njih zaista namijenjene da ih bolje čuvaju.

Stavljanje parfema Kako da ti se parfem osjeti na koži što dulje: Uz ovih 7 trikova ćeš mirisati cijeli dan

parfemi parfem u bočici ishlapljivanje parfema savjeti za parfeme

Još vijesti