Outfit

Jedan od razloga zašto imamo u ormarima toliko odjeće koju ne nosimo je i jer dio čuvamo iako nam veličinom ne odgovora. Što je čudno, jer smo ju kupili u svojoj veličini. Nekada je baš u tome problem.

Iako ćemo uvijek tražiti svoju veličinu u shoppingu jer to ima smisla, u nekim slučajevima bi ipak trebali baciti oko na jedan broj veću odjeću. Sigurno bi ti bila dobra i ona u tvojoj veličini, ali neki komadi jednostavno stoje bolje kada su broj veći ili ćeš ih tako moći dulje nositi. Nemoj zaboraviti da se neke stvari i u prvom pranju mogu malo skočiti! Neke je stvari najbolje uzeti broj veće, a evo koje su to.

1.Pamučne majice kratkih rukava
Kada kupuješ obične pamučne majice kratkih rukava, nije loše uzeti broj veću, jer se one u pranju i pogotovo ako ih i sušiš u sušilici mogu s vremenom skočiti. Osim toga, s nošenjem će se i 'izvjesiti' pa će u svakom slučaju izgledati bolje ako je mrvicu veća.

 

 

2.Vunene zimske majice
Još jedna komad odjeće koji se kod pranja voli skočiti su vunene veste, pogotovo ako se operu na krivom programu. Osim toga, nešto širi modeli uvijek izgledaju bolje i mogu se lako ugurati u hlače sprijeda da ti svejedno naglase figuru.

Bijela haljina Boja grudnjaka koja se nikada ne vidi ispod bijele odjeće - i ne, nije ni bijeli ni bež

3.Čarape
Pogotovo se ovo odnosi na pamučne čarape. Primijetila si da kada kupuješ čarape one najčešće nisu u jednoj veličini već uvijek piše da odgovaraju za primjerice od 34 do 36 ili od 38 do 41. U tom je slučaju najbolje gledati da uzmeš veće ako primjerice nosiš 36. I one su jedna od stvari koje se u pranju mogu skočiti.

 

 

4.Zimska jakna
U zimi uvijek nosimo 100 slojeva odjeće i puno deblje majice, zato je pametnije uzeti jaknu u kojoj ćeš imati mjesta za sve te slojeve. Ako je jakna uža, kada ispod staviš debelu majicu, to će izgledati ružno i djelovat ćeš 'napuhnuto'.

5.Sako
Jedna stvar koju zbog trendova u posljednje vrijeme svi kupuju u većem broju je sako. Već se neko vrijeme ne nose strukirani i uski sakoi već oni oversized modeli koji izgledaju kao da si ih uzela iz ormara nekom dečku. Puno su lakši za kombiniranje i na kraju outfit s većim sakoom izgleda jednostavno bolje.

 

 

6.Štikle
Preporučuje se da štikle uvijek kupujemo pola broja veće. S obzirom na visoku petu i da u njima nije lako za stajati i hodati, noga će ti dok ih nosiš malo nateći i lakše ćeš hodati ako su pola broja veće. Pogotovo kada je u pitanju vrlo visoka peta.

Maddie White Haljine kakve će ovog ljeta nositi ljubiteljice mode – njih 6 su se izdvojile kao najpopularnije

7.Traper jakna
Iako ne bi trebala biti puno veća, ipak bi treper jakna bila najbolja kada je malo veća od odjeće koju inače nosiš. To će ti dati prostora da ispod nje odjeneš što god želiš, a da i dalje izgleda dobro kada nosiš i usku odjeću. Preuske traper jakne izgledaju malo too much, pogotovo kada je jasno da ju ne možeš niti zakopčati koliko je uska.

shopping odjeća kupovati veći broj odjevni komadi trik

Još vijesti