U kabini za presvlačenje

Nećemo se lagati, svi u shoppingu nekada pretjeramo i kupimo stvari koje nam ne trebaju. I onda nam ormar izgleda pretrpano, a mi zapravo nemamo ništa za nositi. To je zato što kupujemo gluposti. Ali ako se priupitaš ovih 5 pitanja svaki put kada si u kabini za presvlačenje i nešto isprobavaš – manje su šanse da ćeš završiti s 100 nepotrebnih stvari.

Glavni razlog zašto nemaš ništa za nositi i zašto si uvijek u jednoj odjevnoj kombinaciji je vjerojatno taj što imaš u ormaru previše stvari, od kojih većinu ne nosiš i ne želiš nositi. U shoppingu nam nekada nešto izgleda kao dobra ideja. U trendu je, vidjela si da influencerice to nose, isprobala si i u tvojoj je veličini – i onda odlučiš kupiti. Ipak, prije nego odlučiš nešto kupiti, trebala bi na sekundu stati, i dok si još u kabini i imaš na sebi tu odjeću, pitati se ovih 5 pitanja. Odgovori na njih će ti dati jasan znak trebaš li tu stvar kupiti – ili je ipak pametnije vratiti ju na policu.

U koliko ćeš outfita taj komad moći nositi?

Imaš li u glavi već nekoliko kombinacija u kojima ćeš to moći nositi? Ili imaš samo jednu? Ili još gore, nijednu? Ako nemaš u par minuta već nekoliko ideja, onda ti to vjerojatno ne treba. Stavi koje možeš kombinirati samo s jednim komadom odjeće nećeš nikada nositi – čak ni s tim komadom. Zaboravit ćeš na njih.

 

 

Imaš li već nešto slično tome?

Ako već imaš 5 pari traperica u tom stilu, onda ti vjerojatno ne trebaju još jedne. Samo nagomilavaš, a nećeš stići sve nositi. Ovo pravilo jedino ne vrijedi ako se radi o osnovnim komadima odjeće poput primjerice jednobojnih majici kratkih rukava ili puloverima. Njih ti treba nekoliko koje izgledaju isto. Ali sve ostalo, ne treba ti, čak ni ako se sada nosi.

Da nisi vidjela na toj influenerici, bi li svejedno htjela to kupiti?

Puno puta smo 'influencani' drugima. Možda si vidjela neku influencericu da to nosi ili čak svoju prijateljicu i izgledalo ti je super na njima. To nije razlog da i ti taj komad sada odmah kupiš. Iako je njima stajalo dobro, razmisli bi li to htjela kupiti da si prvi put to tek vidjela izloženo u dućanu.

 

 

Kupuješ li to samo zato jer je jako sniženo?

Sniženja nas nekada malo zalude. Vidimo da je nešto sniženo 50% i odmah mislimo da je to super ponuda i da to moramo kupiti. A zapravo nam to uopće ne treba i ne bi niti pogledala taj komad da nije toliko snižen. Samo zato što je jako sniženo, to nije razlog da trebaš kupiti.

Osjećaš li se ugodno u tome? (ili moraš stalno uvlačiti trbuh, bojiš se sjesti da ne pukne ili stalno trebaš popravljati rukave)

Ovo je glavna stvar. Iako si u kabini kratko i ne možeš procijeniti hoće li ti neki komad biti udoban ili ne, možeš vidjeti osjećaš li se ugodno dok to nosiš. Pokušaj sjesti ili čučnuti, malo se kretati i vidi je li stvarno za tebe. Nekada neki komad odjeće izgleda lijepo, ali je tako nepraktičan! Primjerice, stoji ti dobro samo kada si uvukla trbuh ili samo kada stojiš – jer ako sjedneš, bojiš se da će šavovi popucati i jako te steže. Ako ti nije ugodno u tom komadu i ne možeš se slobodno i normalno kretati – ne kupuješ ga.

Jesenski outfiti Na koje se jesenske komade odjeće ne isplati trošiti puno novaca? Ovih 8 je bolje kupiti što jeftinije

Cura izlazi iz kabine za presvlačenje Cure u kabinama za presvlačenje: 9 stvari koje sve uvijek radimo dok isprobavamo odjeću

shopping kupovina odjeća kabine za presvlačenje pitanja ne kupuješ gluposti