Vezanje kose

Većina cura ima naviku svezati kosu čim ju opere, pogotovo sada tijekom ljetnih vrućina kada ju gotovo nitko ni ne suši fenom. Međutim, ta navika nikako nije dobra i ne bi ju smjele raditi.

Kosa se potpuno drugačije ponaša kada je suha i kada je mokra. Što je i logično, ali je zanimljivo da se mijenja njezina struktura. Kada je kosa mokra, ona je puno elastičnija nego kada je suha. Upravo to je razlog zašto kosu nikada ne bi smjele vezati gumicom kada je mora, zbog njezine prevelike elastičnosti. Zbog te elastičnosti su puno veće šanse da vlasi pucaju pa se kosa na taj način lomi. No, kada je kosa suha, situacija je puno drugačija.

 

@rachelvalentinehair Replying to @Alice Barnes-Clark why we shouldnt tie our hair up when its wet! #haircaretips #hairbreakage #healthyhairtips ♬ original sound - Rachel Valentine

 

Suhe vlasi također mogu pucati, ali nisu tako elastične kao kada je kosa mokra. To objašnjava zaista jako puno stvari, a isto tako je i upozorenje svim curama da kosu ne bi trebale vezati kada je mokra. Nitko ne želi da mu kosa puca pa se samim time stvore i ispucali vrhovi, a osim toga se kosa na taj način i tanji. Zato idući put pripazi i radije pričekaj da ti se kosa prosuši pa ju onda sveži. No, imaj na umu da i kada je kosa suha ju ne bi smjela jako zatezati gumicom za kosu jer zbog pritiska također može dođi do lomljenja!

Slavne osobe s ekstenzijama Slavne osobe koje nose ekstenzije i ne srame se to priznati – neke ih skoro ni ne skidaju s glave

Lijepa kosa Cure koje žele imati dugu i gustu kosu moraju pod hitno prestati radit ovih 10 stvari

Kosa lomljenje kose zdrava kosa mokra kosa vezanje kose gumica za kosu

Još vijesti