Sprejanje kose

Ljeti, od silne vrućine, pojedini pramenovi kao i mlada kosa znaju često divljati, a ne možemo ih nikako ukrotiti osim uz pomoć laka za kosu! No, i to smo do sad pogrešno radili, a ispravan način pokazao je jedan frizer.

Bez obzira na izrazito visoke ljetne temperature, ljetne kiše mogu izazvati pravu vlagu u zraku zbog čega sitni pramenovi na kosi polude. Osim vlage, to se često dogodi i od znoja, a sve zbog ljetnih vrućina. Najgore je u ljetnim izlascima kada ti pramenovi počnu ludovati i lijepiti se na sve strane, a ti u tom trenutku ne možeš ništa. No, tu pomaže lak za kosu kojeg nanosiš prije izlaska!

 

@mattloveshair summertime flyaway hairs can be OUT OF CONTROL i love using #hairspray to tame them, but ya gotta be very particular with it #hairhacks #frizzyhair ♬ original sound - seren 🫶

 

Samo što se on ne nanosi na način kako ga inače špricamo kada želimo da svaka vlas stoji na svojem mjestu, a mi smo to očito do sada radili pogrešno. Kako objašnjava jedan frizer, običnim špricanjem laka direktno na kosu gubimo volumen. On govori kako bismo lak prvo trebali našpricati na dlan, a zatim dlanom lagano proći po vanjskom dijelu kose kako bi se ti ludi pramenovi, kao i mlada kosa, smirili i ostali na svojem mjestu. Od sada će svaki ljetni izlazak biti lakši, a kosa će ostati puna volumena, bez nepotrebnih pramenova koji strše!

Djevojka na plaži Nismo ni svjesni da si svakodnevno uništavamo kosu: 7 groznih navika kojima ju oštećujemo

Hack s aluminijskom folijom Cure su počele trljati aluminijsku foliju po kosi – ovaj trik pomaže kod problema koji puno nas ima

Lak za kosu Kosa mlada kosa pramenovi koji strše trik

Još vijesti