Djevojka na plaži

Ponekad nisu dovoljni silni preparati koje možda koristimo za zdravlje naše kose. Nekada trebamo samo obratiti pozornost na svakodnevne greške koje radimo i ona će već biti u boljem stanju.

Nekada se je teško riješiti nekih svakodnevnih navika, ali ako želiš zdravu i bolju kosu, onda bi s ovim trebala prestati. Zbog njih si na svakodnevnoj razini izrazito oštećujemo kosu i tanke vlasi kose, pogotovo ako radimo više ovih stvari odjednom, a ne samo neku od njih. Kako piše Bright Side, ove svakodnevne navike su tihe ubojice za našu kosu te ako prestaneš odmah s njima, već ćeš vidjeti očitu razliku u zdravlju svoje kose.

1.Kosa ti je uvijek podijeljena na isti način
Iako si možda najbolje izgledaš kad ti je kosa na razdjeljku ili na polovici glave, ne bi je trebala uvijek nositi na taj jedan način. Kosa se na taj način lomi, zbog svakodnevnog istog nošenja, bez obzira jer li to na razdjeljku ili je nosiš na neki drugačiji način.

2.Stalno nosiš isti rep ili punđu
Svi već znaju da općenito rep ili punđa jako oštećuju kosu, pogotovo ako je gumica jače stegnuta, ali ju dodatno lomi i nošenje repa ili punđe na isti način i to svaki dan.

via GIPHY


3.Ne koristiš kapu za plivanje dok si u bazenu
Bazeni su prepuni klora, pogotovo oni gradski. Klor uništava vlasi kose, zato je preporučljivo da kape za plivanje u bazenu koriste svi, a ne samo profesionalni plivači i plivačice.

Hack s aluminijskom folijom Cure su počele trljati aluminijsku foliju po kosi – ovaj trik pomaže kod problema koji puno nas ima
 

4.Kosu sušiš običnim ručnikom za tuširanje
Postoje posebni ručnici koji odlično upijaju tekućinu, tako da su oni idealni za sušenje kose! Radi se o frotirnim ručnicima koji su puno bolji za kosu od običnih jer su mekši, dok su obični puno grublji pa ju oštećuju. Ako nemaš taj ručnik, dobro će poslužiti i neka obična majica umjesto tipičnog ručnika za tuširanje.

via GIPHY

 5.Koristiš kokosovo ulje, a imaš tanku kosu
Iako mnogi hvale kokosovo ulje te se smatra da je ono namijenjeno doslovno za sve, ipak nije tako. Ono daje sjaj kosi, tko da je namijenjeno suhoj, kovrčavoj ili gustoj, ali ju ne hidratizira već samo daje sjaj. Tanka kosa je sama po sebi slaba pa bi masno kokosovo ulje moglo biti preteško za nju.

Plava kosa Želiš se blajhati? Prije nego se odlučiš za taj korak, moraš znati ovih 8 stvari koje te čekaju

6.Ne štitiš kosu na jakom suncu
Ovo pravilo vrijedi pogotovo za one koji su na moru ili koji tek idu na more. Osim kože, kosu također treba štititi od sunca i jakih UV zraka. Postoje regeneratori koji se ne ispiru s kose, a oni su idealni za zaštitu od sunčevih zraka.

via GIPHY

7.Naelektrizirana kosa oštećuje vlasi
Ne samo što je izrazito neugodan osjećaj kada je kosa naelektrizirana, već taj elektricitet oštećuje vlasi koje zatim pucaju. Kosa se elektrizira većinom kada je suha pa joj pruži dodatnu hidrataciju kako se ne bi elektrizirala.

Bojanje kose Neobična boja kose koja je hit ljeta, a pristaje svakome

Kosa zdravlje kose oštećenje kose svakodnevne navike Loše navike

Još vijesti