Nasmijana djevojka

Uvijek je bolje imati kraću kosu koja je lijepa i zdrava, nego dugu kosu koja izgleda kao metla. Da bi tvoja kosa izgledala uvijek lijepo i kao da ideš kod nekog fensi frizera, počni slijediti ovih 6 savjeta.

Kosa je nekima dio izgleda koji im je i najbitniji. Odrezati kosu ne dolazi u obzir jer su emocionalno vezani za nju. Imati dugu kosu je mnogim curama želja, ali kada puštaš kosu, pa čak i kada ti naraste, moraš brinuti za nju kako bi izgledala lijepo i bila zdrava. Možeš imati najdužu kosu, ali ako su ti ispucali vrhovi, kosa je tanka i slaba i nema sjaja, zapravo to baš i nije onda impresivno. Kako imati kosu koja će izgledati fensi i luksuzno? Kao da ideš kod najskupljih frizera? Frizeri slavnih osoba su za Glamour dali neke savjete koji ti mogu pomoći i kojih se nije teško držati. Prati ove savjete, i kosa će ti biti kao slavnim zvijezdama!

1.Redovito šišaj vrhove
Vrhovi su prvi koji će reći je li ti kosa zdrava ili ne. Osim što pokazuju da ti je kosa nezdrava, niti ne izgledaju lijepo. Redovito odlaziti na šišanje vrhova je obavezno ako želiš da ti kosa bude zdrava i da lijepo leti kada ju zabaciš. Mnogi ne odu na šišanje vrhova jer im se ne da ili jer ne misle da je to previše bitno. Je! Ako želiš da ti kosa izgleda lijepo, fensi i luksuzno, redovito skraćuj vrhove.

2.Biraj frizuru po obliku svog lica
Nije svaka frizura za svakoga. Ovisi o tvom obliku lica, ali i tvom stilu odijevanja nekada. Jednako kako ćeš kod kupovine traperica tražiti one koje dobro stoje na tvom obliku tijela, treba ti i frizura koja laska tvom obliku lica. Ovo zapravo vrlo lako možeš pronaći, a trebaš samo znati koji je tvoj oblik lica. Kada to znaš, googlaj frizure za svoj oblik lica i pogledaj kakve nose slavne osobe koje imaju isti oblik lica kao ti. Isto je i s bojom kose. S obzirom na ten ili boju očiju, neke će ti boje stajati bolje od drugih. Svaka dobra frizerka bi te oko toga trebala moći savjetovati.

3.Hidratacija je BITNA
Ako ti kosa izgleda suho i dehidrirano, nema te frizure koja će ti pomoći. Moraš hidratizirati kosu uz pomoć seruma, maski, šampona, regeneratora, ulja, što god da su proizvodi koje ti koristiš. Kada ih kupuješ, gledaj da su neki od njih hidratantni. Ovo je posebno bitno za cure s kovrčavom kosom. Najbolji način za hidrataciju kose je korištenje maski za kosu. Ostavi ju malo dulje da kosa što bolje upije i tek onda isperi.

Maske za kosu Drogerijske maske za oštećenu kosu koje imaju hrpu pozitivnih recenzija: Ovih 6 rade svoj posao

4.Radi na jačanju kose
Jačanje lasi koje je bitno jer kosu oštećujemo kroz svakodnevne aktivnosti poput češljanja ili zbog previše trljanja ručnikom kada ju operemo. Uz hidrataciju, ovo je nešto na što trebaš obratiti pažnju i ubaciti svoju rutinu proizvode koji će i ojačati lasi.

5.UVIJEK zaštiti kosu od vrućine uređaja za stiliziranje
Kada možeš izbjeći zagrijavanje kose, izbjegni ga. Pegle i slični uređaji, kada se koriste svakodnevno, jako su loši za kosu. Kada koristiš takve uređaje za stiliziranje, trebala bi obavezno stavljati neki zaštitni sprej. Zaštiti kosu od vrućine je obavezno! Iako se to možda ne vidi dobro, ali peglanje ili kovrčanje ju jako uništava. Od toga da ti može početi pojačano ispadati, preko isušivanja do pucanja vrhova.

6.Ako se farbaš, radi to redovito
Farbanje nije jeftino i ako se odlučiš krenuti farbati, pripremi se na troškove. Bolje je ostati u prirodnoj boji nego se krenuti farbati i onda mjesecima nositi izrast koji bode u oči. Izrast će učiniti da ti kosa i frizura izgledaju loše. Pokvarit će cijeli dojam! Radije stavi pramenove ili nijansu sličnu svojoj prirodnoj boji kose, s njima će se izrast manje vidjeti i dulje ćeš izdržati bez posjeta frizeru.

Slika nije pronađena Ispucali vrhovi kao neprijatelj broj 1: Počni raditi ove stvari – i vrhovi će ti se manje listati i pucati

Kosa Frizura savjeti frizera frizeri slavnih zvijezda da kosa izgleda fensi sjajno luksuzno lijepo jednostavni savjeti