Plavuša

Sanjaš li o plavoj kosi? Važno je znati da održavanje te predivne nijanse zahtijeva posebnu pažnju. Srećom, očuvanje kvalitete tvoje plave kose ne mora biti naporno niti te koštati bogatstvo. Da bi produžila svježinu i živost boje između posjeta frizeru, trebaš uložiti malo truda kod kuće. Evo tri mala korake koja možeš slijediti kod kuće kako bi zadržala svoju plavu boju svježom i blistavom.

Savršena plava Tajne savršene plavuše: Kako odabrati idealnu nijansu plave za sebe


1. Ljubičasti šampon je tvoj najbolji prijatelj
Kada si birala savršenu nijansu plave, vjerojatno nisi imala na umu neželjenu bakrenu, žutu ili narančastu boju. No, par tjedana nakon farbanja upravo se to može dogoditi. Sada kada si plavuša, običan šampon i regenerator više nisu dovoljni. Moramo preći na ljubičaste formule. Ako do sada nisi isprobala ljubičasti šampon i regenerator, mogli bi ti izgledati pomalo zastrašujuće jer, da, stvarno su ljubičasti. No, ne, neće obojiti tvoju kosu u ludu ljubičastu nijansu. Način na koji djeluju sličan je korektorima boje. Budući da su ljubičasta i žuta suprotne boje na kotaču boja, ljubičasti pigment u formuli neutralizira žutu podlogu u tvojoj plavoj kosi, vraćajući boju na onu hladnu plavu nijansu kao da si upravo izašla iz salona.

via GIPHY

2. Peri kosu hladnom vodom
S dolaskom zime, ideja o hladnom tuširanju možda ti nije privlačna. No, plavuša mora učiniti ono što plavuša mora učiniti. Dobra vijest je da ti nije potrebno cijelo vrijeme hladno tuširanje. Počni toplom vodom kako bi otvorila kutikule kose i dopustila šamponu i regeneratoru da prodru u kosu i obave svoje. Zatim, na kraju tuširanja, isperi kosu hladnom vodom kako bi ponovno zatvorila vanjski sloj kose i zaključala boju. Ovo će također ostaviti tvoju kosu sjajnom i glatkom, baš kao da ti je frizerka prala kosu.

3. Zaštiti svoju kosu
Svaki put kad posegneš za fenom, peglom za ravnanje ili uvijačem za kosu, uvijek na svoju kosu nanesi sredstvo za zaštitu od topline. Iako ova preporuka vrijedi za sve boje kose i tipove, posebno je važna za plavuše jer je njihova kosa posebno podložna oštećenju. Što je tvoja kosa oštećenija, teže će tvoji pramenovi zadržati boju, a uz to će postati neposlušna i dehidrirana, što će dati dosadan izgled tvojoj frizuri.

via GIPHY

Održavanje plave kose može biti jednostavno i pristupačno, bez obzira na to želiš li postići ekstremne nijanse ili jednostavno zadržati svježinu boje. Kroz nekoliko jednostavnih koraka kod kuće, možeš produžiti živost svoje plave kose između posjeta frizeru. Ovi koraci nisu samo učinkoviti nego su i pristupačni, pružajući ti mogućnost održavanja divne plave boje bez potrebe za velikim financijskim izdacima. Slijedi ove korake i tvoja će plava kosa ostati svježa, blistava i spremna za sve prigode.

Teddy Bear blonde Boja kose nazvana „plišani medvjedić“ je sve traženija u frizerskim salonima - kakva je to boja?

 

Plauše Kosa njega kose ljubičasti šampon Frizura

Još vijesti