Lijepa kosa

Ima dana kada se probudimo i kosa nam izgleda božanstveno, a onda ima i dana kada izgleda toliko grozno da ništa ne može pomoći da složimo nešto od nje. Postoji način kako da ti kosa uvijek, svako jutro, izgleda božanstveno.

Ako želiš lijepu kosu, moraš se za nju malo više brinuti. Podrazumijeva se da ćeš redovito ići kod frizera podšišati suhe vrhove i da ćeš koristite kvalitetne proizvode za pranje kose. To je prvi korak. Bez njega ne možeš niti očekivati da će ti kosa izgledati kao s reklame. Ako je to nešto što već radiš, svaka čast! Što još možeš napraviti za svoju kosu kako bi joj svaki dan bio dobar dan i da svaki dan izgleda najbolje moguće? Ništa komplicirano niti nedostižno! Ovih 6 stvari će itekako pomoći da ti kosa uvijek ujutro izgleda što bolje.

Internet je opsjednut kosom ove djevojke: Njena se frizura redovito pokazuje frizerima Matilda Djerf Matilda Djerf - 8 Matilda Djerf - 6 +5 Matilda Djerf - 5

1.Redovito mijenjaj jastučnicu
Ovo ti sigurno neće biti problem napraviti, samo se moraš sjetiti. Jastučnicu bi trebalo mijenjati svaki tjedan! Puno cura to ne radi toliko često. Kosa i lice ti svaku večer ostavljaju na jastučnici različite nečistoće i ti onda na to naslanjaš kosu.

2.Stavi preko noći viklere ili neki drugi način za uvijanje kose bez topline
Kako bi se ujutro probudila s praktički gotovom frizurom, možeš preko noći staviti u nju viklere ili bilo koju drugu stvar kojom uvijaš kosu. Vrpca od ogrtača je u posljednje vrijeme pravi hit – i to s razlogom. Ovo će ti osigurati da ujutro imaš frizuru, a da nisi koristila peglu ili figaro i previše zagrijavala kosu. Možeš čak ispleti i pletenicu ili dvije ako ti ove druge stvari smetaju dok spavaš.

 

 

3.Spavaj sa svezanom kosom, ali ne prečvrsto
Nije dobro spavati s raspuštenom kosom jer se tako ona više raščupa i lomi. Ali isto tako, nije ju dobro niti prečvrsto vezati. Najbolje su scrunchie gumice, a ne one obične, jer će ovakve imati neki dodatan materijal kojom su omotane, a kojom će očuvati tvoju kosu od oštećenja. Nemoj zavezati onoliko čvrsto koliko nosiš tijekom dana, već mrvicu labavije.

4.Sve od satenskog materijala može biti idealno za kosu
Najbolje gumice i najbolje jastučnice koje možeš imati su one od satena. Za tvoju kosu najbolje, za novčanik baš i ne. Ali ako si stvarno spremna napraviti sve za kosu, onda moraš znati i za ovo. Naravno, misli se na jastučnice i gumice od pravog satena, a ne umjetnih materijala koji ga kopiraju.

 

 

5.Nemoj nikada ići spavati s mokrom ili polu-mokrom kosom
Ako ideš spavati čak i sa samo malo mokrom kosom, ujutro ćeš na glavi imati kaos. Osuši ju do kraja prije spavanja!

6.Našpricaj šampona za suho pranje
Jedan trik za sve one koji se redovito već dan ili dva nakon pranja bude s masnom kosom. Prije spavanja našpricaj u nju šampona za suho pranje. Ova će ti preventivna mjera već u startu pomoći da se što manje ulja zadrži na tjemenu i da ti ujutro kosa izgleda svježije i da ima više volumena.

Kosa lijepa kosa izgleda dobro ujutro kosa preko noći kosa dok spavaš frizura za spavanje njega kose

Još vijesti