Sam u kući

Toliko puta pogledamo neke filmove i serije, ali nikada nam za oko ne zapnu greškice koje su se potkrale tijekom snimanja ili nelogičnosti u radnji. Ima onih koji kao da traže ovakve detalje. Evo što to sve „ne štima“ u božićnom klasiku „Sam u kući“.

Kada kreneš malo razmišljati o radnjama omiljenih filmova i kreneš ih baš proučavati, sigurno ćeš u bilo kojem filmu pronaći minimalno 10-ak stvari koje nikako nisu logične, situacije gdje se redateljima ili scenaristima potkrala greška i gdje se i u kadru vidi nešto pogrešno. Nema filma ili serije koji su 100% savršeni po tom pitanju. No, kada gledamo nešto, obično se ne fokusiramo na takve detalje. Što više neki film gledaš, to će ti sve manji detalji početi upadati u oko. A ako postoji jedan film koji je hrpa ljudi gledala već milijun puta, pogotovo u ovo doba godine, onda je to „Sam u kući“. Dok se pripremaš za novo gledanje ovog klasika, donosimo ti 9 greški i nelogičnosti koje su se potkrale u ovom filmu, a koje do sada sigurno nisi primijetila.

Slika nije pronađena Sam u kući u realnom svijetu: Bi li Kevinove zamke funkcionirale i u stvarnom životu?

1.Hrana ispred Kevina se promijenila – prvo je bila tjestenina, a onda gotovo jelo za mikrovalnu
Kada si Kevin napravi tjesteninu sa sirom, poznati Mac & Cheese, stavi si na tanjur i sjedne za stol da će jesti, pojave se lopovi i on ostavlja hranu. Kada malo kasnije jedan od lopova, Harry, uđe u blagovaonu, na stolu nisu više Mac & Cheese nego gotovo jelo za mikrovalnu u plastičnom pakiranju.

2.Lopov se gadno opekao po ruci kad je uhvatio kvaku, a kasnije mu je ta ruka kao nova
Kada se jedan od lopova opekao po ruci nakon što ju je stavio na kvaku, djelovalo je kao da je ozljeda prilično gadna. Ipak, kasnije mu ruci nije ništa i sve je magično zacijelilo, nema ni zamotanu ruku ni tragove da se nešto dogodilo.

3.Kevin je telefonom naručio pizzu, a ranije se ispostavilo da mu telefon ne radi
Kada je ranije Kevinova mama pokušala nazvati Kevina kod kuće, ispalo je da telefon ne radi. No, malo kasnije u filmu vidimo da je Kevin bez imalo problema telefonski naručio pizzu.

4.Odjeća koja se misteriozno osušila u roku sekunde
Kada Kevin otrči kod susjeda preko ceste, uđe u kuću kroz podrum, koji je pun vode. Odjeća mu se totalno namoči! Međutim, u sljedećoj sceni, odjeća mu je već opet suha. Iako se scena nastavlja i nemoguće je da se stigao presvući u suhu odjeću.

5.Kevinove se hlače promijene od zelenih u plave
Još jedna greška s Kevinovom odjećom. Nakon što Kevin odlazi iz crkve gdje je pričao sa starim Marleyjem ima na sebi zelene hlače. Nekoliko minuta kasnije, dolazi doma, ali sada ima plave traperice. Onda, nekoliko trenutaka kasnije, kada sprema zamke za lopove, opet ima zelene hlače od ranije.

6.Kada su Kevinovi roditelji u avionu kroz stakla se vidi da je vani mrkli mrak, a po priči je 10 ujutro
Kevinovi odlaze na putovanje ujutro. Ujutro se bude i hvataju avion i logično je da im avion treba i ići ujutro. Ipak, kada prikažu njegove roditelje u avionu, kroz prozor aviona se vidi da je vani mrkli mrak.

7.Iako je Kevin u dućanu kupio deterdžent za rublje, kada mu se vrećica raspadne, njega nema unutra
Kada Kevin ide u nabavku u dućan, između ostalog je kupio i Tide, deterdžent za pranje rublja – crvena bočica koja je lako uočljiva. Kada ide doma, nosi vrećicu sa stvarima, ona mu putem pukne i sve se iz nje rasipa – i iznenađenje, deterdženta nema. Nemoguće da se ne bi primijetio.

8.Kevinova starija nećakinja se penje stepenicama dva puta za redom
Heather, Kevinova nećakinja, bude zadužena da provjeri da su svi spremni za polazak. S obzirom da je kaos jer su svi zaspali i svi trče posvuda, mnogi nisu primijetili da je Heather dva puta za redom išla na gornji kat po stepenicama. Popela se po stepenicama i nekoliko trenutaka kasnije, vidimo ju da opet ide stepenicama gore.

9.Kad se Kevin spušta preko stepenica kao na toboganu prvo su vrata polu otvorena, a onda iznenada magično otvorena
U sceni gdje se Kevin spušta po stubištu kao po toboganu, prvo s vrha stepenica vidimo da su ulazna vrata samo do pola otvorena. U odmah sljedećoj sceni, vidimo da su vrata širom otvorena. Iako objašnjenje za to može biti i vjetar, morao bi puhati prilično jako da toliko otvori vrata, a i vidjeli bismo da je došao takav nalet vjetra.

Gledali smo „Titanic“ sto puta, ali ove greške nismo vidjeli: 15 greški koje su pronašli veliki fanovi Titanic Pa onda na drugoj strani lica U sceni gdje plutaju na vratima Jacku vise sige iz nosa +23 Ali odmah u sljedećoj sceni ih više nema

Sam u kući Home alone greške u filmu nelogičnosti pogreške u sam u kući scene fejlovi fanovi uočili

Još vijesti