Stavljanje regeneratora

Svi znamo što je regenerator i znamo kako se koristi – ili nekada samo tako mislimo. Pošto se radi o proizvodu koji koristimo godinama, nismo se nikada raspitali kako se on zapravo treba koristiti da ga iskoristimo najviše što možemo.

Neki koriste maske za kosu kada peru kosu, drugi koriste regenerator, a nadamo se da nisi jedna od onih koji ne koriste ništa. Regenerator može itekako pomoći tvojoj kosi i ne bi ga trebala preskakati u svojoj rutini pranja kose. Iako je logično kako se koristi, stavi se na mokru kosu nakon šamponiranja i ispere, ipak postoje neke cake u njegovom korištenju koje ti mogu pomoći da iskoristiš što više sve one dobre stvari koje regenerator daje tvojoj kosi. Ovo su neke od najčešćih greški koje se rade kod njegova korištenja, a ako i radiš neku od njih, stigneš to promijeniti.

Kosa zahtijeva svakodnevnu brigu Štetne stvari koje radimo kosi prije spavanja i tijekom noći - ovih će ju 7 dodatno uništiti

Greška 1: Stavljaš ga na korijen kose
Regenerator ne ide na korijen kose, on ide od sredine kose prema vrhovima. Nepotrebno ga je stavljati na korijen kose, a osim toga, može ti kosa postati brže masna i može izgubiti na volumenu na tom dijelu.

Greška 2: Ne iscijediš dobro kosu prije stavljanja regeneratora
Prije nego ideš stavljati regenerator, kosu bi trebala dobro iscijediti. Ako ga stavljaš na kosu s koje još jako curi voda, onda ga kosa neće moći dobro upiti jer će on samo skliznuti s nje. Koja onda uopće poanta stavljanja? Zato ju dobro iscijedi i tek onda stavljaj regenerator.

Greška 3: Koristiš regenerator koji fino miriše, ali ne gledaš je li za tvoju kosu
Volimo da nam proizvodi fino mirišu, ali to nije glavna stvar po kojoj bi trebala birati koji ćeš kupiti. Miris je tu manje bitan, a koja je njegova funkcija je ono što treba gledati u prvom redu. Nije svaki regenerator za svaki tip kose i zato ti neke neće biti dobri – jer nisu namijenjeni za tvoj tip kose. Čitaj kada kupuješ.

Greška 4: Stavljaš ga previše
Tu neće vrijediti ono „što ga više staviš, to će bolje raditi“. Ne. Ako ga staviš previše, samo će ti kosa biti teška nakon pranja i neće biti lepršava, a mogla bi brzo već izgledati i kao da ju nisi prala tjedan dana. Idealna količina je veličina novčića. Kada staviš tu količinu, vidi mogu li ti ruke kliziti kroz kosu, ako ne, stavi još malo, ako da – dosta ti je.

Greška 5: Koristiš 2 u 1 šampon i regenerator i misliš da je to dovoljno
Ovakvi proizvodi neće biti jednako dobri i neće imati jednake dobrobiti za tvoju kosu kao kada staviš regenerator posebno. Obično su dečki ti koji se mogu provući s ovakvim proizvodima ako imaju super kratku kosu, ali za sve koji imaju čak i kosu do ramena, trebali bi koristiti odvojene proizvode ako žele da im kosa izgleda što ljepše.

Lijepa i zdrava kosa KVIZ: Brineš li se dovoljno dobro za svoju kosu?

Greška 6: Ostavljaš ga predugo na kosi
Regenerator nije maska i ne bi ga trebala ostavljati na kosi pola sata. Nakon cca dvije minute ga isperi. Ako ga ostaviš duže, otežat će ti kosu i neće biti lijepa, lagana i lepršava kad ju osušiš.

Greška 7: Ne ispereš ga dobro
Uvijek nam se svima negdje žuri i onda neke stvari ne napravimo dobro ni pravilno. Kada je u pitanju pranje kose, MORAŠ proizvode koje stavljaš, i šampon i regenerator, dobro isprati. Inače će ti se kosa puno brže zamastiti i izgledati beživotno.

njega kose regenerator greške stavljanje regeneratora kako koristiti regenerator

Još vijesti