Oblik noktiju

Oblik i dužina noktiju mogu uvelike utjecati na cjelokupni izgled ruku. Ako želiš da tvoji nokti izgledaju lijepo i uredno, važno je prilagoditi ih obliku tvojih prstiju.

Lakiranje nokti Kako da ti se lak na noktima brže osuši? 8 trikova koji će ubrzati proces sušenja

Odabir pravog oblika i dužine noktiju može uvelike poboljšati izgled tvojih ruku. Prilikom odabira, uzmi u obzir oblik i dužinu svojih prstiju kako bi postigla najbolji mogući rezultat. Eksperimentiraj s različitim oblicima i dužinama noktiju dok ne pronađeš onaj koji ti najbolje odgovara. Na taj način tvoje ruke uvijek će izgledati elegantno i dotjerano, bez obzira na prigodu.

1. Kratki i široki prsti
Ako imaš kratke i široke prste, najbolje je izbjegavati preduge nokte jer mogu izgledati nesrazmjerno. Umjesto toga, odluči se za kratke do srednje duge nokte sa zaobljenim ili ovalnim oblikom. Ovi oblici će vizualno izdužiti prste i dati im elegantniji izgled.

 

2. Dugi i tanki prsti
Za duge i tanke prste, imaš više slobode u izboru oblika i dužine noktiju. Duži nokti u obliku badema ili stiletto izgledat će sofisticirano i dodatno naglasiti eleganciju tvojih ruku. Ako preferiraš kraće nokte, kvadratni ili zaobljeni oblik također može izgledati sjajno.

 

3. Prsti srednje dužine i širine
Prsti srednje dužine i širine omogućuju ti eksperimentiranje s različitim oblicima noktiju. Ovalni nokti su univerzalni i odgovaraju gotovo svim prstima, pružajući prirodan i elegantan izgled. Kvadratni nokti s blago zaobljenim rubovima također su odličan izbor jer daju moderan izgled i ujednačavaju tvoje prste.

 

4. Kratki i tanki prsti
Ako su tvoji prsti kratki i tanki, najbolje je izbjegavati previše zaobljene ili preduge nokte jer mogu izgledati neprirodno. Umjesto toga, odluči se za kratke do srednje duge nokte s blagim ovalnim ili kvadratnim oblikom. Ovi oblici će vizualno izdužiti tvoje prste i učiniti ih ljepšima.

 

5. Deblji prsti
Ako imaš deblje prste, važno je odabrati oblik noktiju koji će ih vizualno suziti. Dugi nokti u obliku badema ili stiletto idealni su za ovaj tip prstiju jer stvaraju iluziju dužine i tanjih prstiju. Izbjegavaj prekratke ili previše kvadratne nokte jer mogu dodatno naglasiti širinu prstiju.

 

Proljetne manikure Proljetni motivi na noktima: 15 slatkih manikura s cvijećem

oblik noktiju manikura oblik prstiju duljina prstiju debljina prstiju

Još vijesti