Slika nije pronađena

Kada ćeš ići sljedeći put u salon na manikuru ili kada ćeš si sama uređivati nokte kod kuće, neka ti ovo bude vodič za izbor oblika noktiju kakve ćeš si napraviti, jer nije svejedno.

Napraviti manikuru je više od samo odabrati koje boje želiš da ti budu nokti, jednako je bitno i koji oblik noktiju želiš. To je bitno jer ti neće baš svaki stajati jednako dobro. Sve ovisi o tome kakve imaš prste. Jedan će oblik nokta biti idealan za tebe, a koji je to, saznaj u nastavku. Pogledaj kakve prste imaš i dajemo ti prijedlog za sljedeću manikuru.

Dugački i tanki prsti

Ako imaš duge i tanke prste, kada biraš oblik noktiju koji ćeš nadograditi ili oblik u koji ćeš svoje nokte napraviti, ne trebaju ti nikakvi koji će dodati još duljine, jer ti ionako prsti izgledaju dugo i elegantno. Najbolje će ti stajati kraći nokti. Dugi će samo učiniti da sve izgleda još dulje, a nekada za time stvarno nema potrebe. Kratko i slatko je ono čime se trebaš voditi i što će ti najbolje stajati.

Okruglasti palac

Ovakvi su palčevi odlični za igranje igrica, ali i za nokte bademastog oblika. Ovo je jedan od najpopularnijih i najljepših oblika noktiju i tebi će stajati idealno. Zbog toga što ti je palac više zaobljen nego izdužen, ovi će mu nokti pomoći da izgleda dulje, ali i da ne izgleda neprirodno, što bi možda napraviti neki drugi oblici dugih noktiju.

Široki prsti na gornjem dijelu kod noktiju

Postoji i oblik prstiju gdje su posebno izraženi i široki gornji dijelovi prstiju, točnije dio oko nokta. Kod ovakvih je prstiju najbolje pronaći sredinu, ne nositi ni prekratke nokte jer će onda prsti izgledati još kraće, ali nisu dobri ni jako dugi nokti jer će sve izgledati smiješno i neprirodno. Najbolji oblik nokta za tebe je onaj kakav već imaš. Ako ideš u salon, zamoli ženu koja tamo radi da pripazi da ti se ne izgubi oblik nokta koji imaš, jer on je najbolji za tebe.

Izduženi palčevi

Osim palčeva koji su jače zaobljeni, postoje i palčevi koji su ističu time koliko su izduženi. Ovakvim prstima najbolje odgovaraju manikure tj. oblici noktiju koji su zaobljeni, bez ikakvih oštrih kuteva i špica. Nemoj pretjerati s duljinom noktiju, radije se drži zlatne sredine, ali pripazi da budu lijepo zaobljeni.

Deblji prsti

Jednako kako netko ima jako tanke i dugačke prste, tako neki imaju i kraće i deblje prste. Ako imaš ovakve prste, idealni nokti za tebe će biti oni koji su dugački i koji idu u špic. Oni će dati iluziju da su ti prsti dulji i tanji i izbalansirati da sve izgleda što bolje. Izgledat će odlično, nema sumnje.

Foto: Instagram/ Unsplash

M.T.

Pogledajte još:

Nova metoda manikure koja je nježnija za nokte, dugo traje i lako se skida! Što je to dipping manikura?

Što će biti IN u svijetu manikure u 2020. godini: Ovih će devet stilova lakiranja noktiju preuzeti glavnu riječ

Pronađi inspiraciju za kul manikuru – ako voliš lakiranje noktiju ove Insta profile MORAŠ zapratiti

nokti idealni nokti prsti oblik noktiju manikura

Još vijesti