Hailey Bieber

Ima cura koje mijenjaju frizure svako malo i sve im super stoji. S druge strane, ima i cura koje se boje odlaska u frizerski salon i promjene.

Promjena frizure ponekad je ipak nužna i ima nekih razloga zašto bite trebali napraviti promjenu stila kojem ste vjerni dugo vremena.. Koji su to znakovi da biste trebali promijeniti frizuru?

1. Niste je promijenili godinama

Niti se ne sjećate kad ste zadnji puta barem malo promijenili frizuru koju sada imate? Ljudi vas zezaju da uvijek izgledate isto. Pa iznenadite druge i iznenadite sebe odvažnom odlukom o promjeni. Osjećat ćete se samopouzdanije, nakon što dobijete komplimente.

2. Očito je da su vam vrhovi ispucali

Na tržištu ima svakakvih preparata za zaglađivanje vrhova, više ili manje uspješnih. No, najjednostavnije i najsigurnije rješenje je odrezati ono što ne valja i što je bolesno. Ne odrežete li vrhove na vrijeme, kosa će se samo još više oštećivati.

3. Kosa vam je mlitava

Ako vam je kosa bez volumena i ako samo beživotno pada, podrezivanje bi joj moglo udahnuti novi život, ali doslovce.

4. Vama je svaki dan „bad hair day“

Ako svaki dan puno vremena potrošite na stiliziranje kose i ona svejedno izgleda loše, to nema veze s vašim šamponom ili vremenskim prilikama. Kosu će trebati preoblikovati šišanjem.

5. Stalno je u visokom repu ili punđi

Možda imate dugu kosu i nemate pojma što s njome pa je stalno držite u visokom repu ili punđi. Ok, svi volimo punđe i repove, ali ne nosimo ih zato baš svaki dan. Ukoliko promijenite frizuru, zahvalna će vam biti i vaša kosa, koja napokon neće po cijele dane trpjeti to što je visoko stegnuta i začešljana.

Frizure koje uzrokuju ćelavljenje Frizure koje volimo mi, ali ne i naše vlasište: Ove uzrokuju ćelavljenje, ako ih prečesto nosimo

6. Kosa vam se prorijedila

Ako ispletete pletenicu i vidite da se ona u nekoj točki drastično suzila, to je točka do koje je potrebno podrezivanje. Naime, to je dio na kojem ste počeli gubiti gustoću. Uslijed raznih promjena u organizmu, može doći do ispadanja kose i prorjeđivanja pa ako imate dugu kosu, svakako je skratite, kako ne bi još više padala od tereta duljine.

7. Previše se petlja

Možda stavljate regeneratore, ulja i svakakva druga čudesa, no ona se i dalje petlja. Petljanje se najčešće događa kod oštećene kose pa ako to primjećujete i kod sebe, vrijeme je za podrezivanje.

 
Ema Luketin - 6 Ema Luketin skinula ekstenzije i ošišala se na kratko: Koja promjena!

8. Promijenili ste životni stil

Okrenuli ste neko novo životno poglavlje i čini vam se kako je za novu stranicu u životu, potrebno napraviti i neke male preinake na sebi. Nema boljeg nego otići u frizerski salon i prepustiti se rukama frizera. Bit će oslobađajuće. Simbolično ćete odbaciti ono staro i u ogledalu ćete vidjeti novu sebe.

9. Razmišljate o tome

Ako neki unutrašnji glas u vama upozorava kako je vrijeme da se ošišate, a vi već dugo oklijevate, onda ipak znajte da je to-to. Umjesto da potajno zavidite drugima koji se osude napraviti drastične promjene, zašto se ne biste i vi odvažili na taj korak. Osvježenje uvijek dobro dođe, uostalom, ako vam se i ne svidi, to je kosa i narast će nazad.

Promjena frizure znakovi da vam treba šišanje

Još vijesti