Šišanje

Prije nego odlučiš ošišati kosu koju si toliko dugo puštala, pokušaj ju osvježiti s nekom od ovakvih frizura koje neće dirati njenu duljinu. Napravit će malu promjenu i izgledat ćeš si drugačije.

Duga kosa nekada može izgledati malo obično ili dosadno, pogotovo ako si netko tko ju ima već godinama. Ošišati se na kratko je prevelik korak i ako nisi spremna oprostiti se sa svojom dugom kosom, nema potrebe! Možeš osvježiti frizuru i promijeniti izgled bez da diraš duljinu. Kada si toliko duga puštala kosu da naraste i napokon je na toj dužini, šteta je odrezati ju. Iako će opet narasti, to traje. Ovo su neke ideje kako promijeniti frizuru ako imaš dugu kosu bez da diraš njenu duljinu. Više neće izgledati dosadno ni obično.

Balayage Frizure i boje za kosu koje su najlakše za održavanje: Za ovih 8 nećeš morati ići često kod frizera

1.Napravi slojeve

 

 

Slojevi će ti dati volumena kosi koliko god tanka bila. Dovoljno je napraviti jedan ili dva ekstra sloj da bi dobila ovaj efekt. Izgledat će gušće i neće djelovati kao da je beživotna. Dužina će ostati ista, a samo će slojevi biti kraći.

2.Stavi dugačke „curtain“ šiške

 

 

Jedna je opcija da napraviš i šiške. Umjesto standardnih, napravi malo duže šiške koje ćeš onda i lakše održavati. Ovakve će ti šiške lijepo uokviriti lice i promijeniti izgled, a odrezala si minimalno kose.

3.Stavi pramenove

 

 

Šišanje nije jedina opcija. Možeš se poigrati i bojom kose. Staviti pramenove ili balayage mogu biti opcije kako osvježiti kosu bez da napraviš nešto drastično. Ovo će ipak manje oštetiti kosu nego da se ideš skroz farbati.

4.Oblik „U“ ili „V“

 

 

Ako ti je kosa odrezana ravno, onda promijeni malo stvari i odreži ju u obliku slova U ili slova V. Usput ćeš samo skratiti vrhove i promijeniti oblik da ti kosa ne bude uvijek ista. Kasnije se lako vratiš na staro.

5.Butterfly frizura

 

 

Ovakva frizura uključuje puno slojeva i posebno dobro izgleda kada se napravi fen frizura. Uvijek su tu i „curtain“ šiške. Kada ti jedan ekstra sloj nije dovoljno i želiš da ti kosa bude još više zaigrana, onda je butterfly frizura super opcija.

6.Kovrče

 

 

Možeš kod frizerke napraviti i minival i imati kovrče. Ovakve stvari oštećuju kosu pa tako svakako imaj na umu prije nego odlučiš s tom idejom otići do salona.

7.Shag frizura

 

 

Zadnja je opcija popularna shag frizura. Shag je još jedna slojevita, stepenasta frizura, ali slojevi kreću od jako kratkih. Obično se nosi u raščupanim varijantama.

Od plave s izrastom do crvene: 7 boja kose koje će biti u trendu u 2024. godini Narančasta kosa Plava s izrastom Smeđa sa svjetlijim pramenovima +4 Cherry Cola

Frizure za dugu kosu Promjena frizure bez diranja dužine kose frizure za dugu kosu promijeniti frizuru ideje

Još vijesti