Krafne iz Crofne i Noela

Ovaj mjesec je glavna slastica krafna. Bilo da ti ih mama radi doma (ili ih sama radiš), kupuješ u pekari ili nekoj fensi slastičarnici, ali sigurno ćeš ih jesti. Ukusi su različiti i svakome je drugačija krafna fina, ali o ovima trenutno svi pričaju.

Za svakoga je dobra krafna drugačija. Za nas je to krafna koja ima puno punjenja i koja ima mekano tijesto koje nije prozračno. Za nekoga drugoga će dobra krafna biti totalno nešto drugo. Po tome će svatko i pronaći svoje omiljeno mjesto za krafne. Iako ih jedemo cijelu godinu, veljača je vrijeme kada su baš u fokusu. Pa gdje jesti krafne do kraja mjeseca? Trenutno društvene mreže posebno bruje o 5 mjesta u Zagrebu, a svako od njih nudi baš posebne i fotogenične krafne. Izgledaju lijepo, to se ne može poreći, a oni koji su ih isprobali kažu i da su lijepe i iznutra. Pogledaj kojih je to 5 mjesta.

1.Neka Jedu Kolače (Horvaćanska 3)

 

 

Fora ime i fora krafne! Puno influencera i TikTokera isprobava krafne iz ove slastičarnice. Nalazi se u sklopu kafića A Most Unusual Garden, tako možeš usput uzeti krafne i popiti kavu. Win-win! Imaju 6 okusa krafni: slastičarska krema, čoko-lješnjak, džem od šljiva s orasima, od pistacija, Schwartwald i Honeycomb. Krafne nisu posebno ukrašene, ali izgledaju lijepo u kutiji. Cijene su im od 2 do 3 eura.

2.Noel Bread & Deli (Ul. popa Dukljanina 1)

 

 

Zvuči fensi već sam naziv, a i je. Ovdje uz obične krafne, možeš pronaći i jedinstvene, kakvih nema nigdje drugdje u gradu – Maritozzo ili rimske krafne. Ovo su krafne od brioš peciva i kreme za punjenje. Tijesto je drugačije od običnih krafni, a po slikama i recenzijama, čini se da i kreme ima u njima više nego dovoljno. Punjene su slatkom kremom na bazi sirupa i džema od naranče. Oko ovih su krafni mišljenja podijeljena, nekima su za 10, a nekima fejl. Ipak, jedan su od najvećih hitova ove veljače. Minus je cijena koja je 3.5 eura.

3.Crofna (Ozaljska 88)

 

 

Kada se priča o krafnama, ne može se zaobići ni Crofna. Nema tko nije čuo za ovo mjesto u gradu. Imaju najveći izbor krafni koji ćeš ikada vidjeti, a svaka izgleda toliko dobro da odjednom želiš sve. Imaju obične i američke krafne s rupom u sredini, a sve su prepune punjena i slastica. Svaka je u temi neke čokoladice ili keksa. Fotogenične su i fine. Cijene variraju, a svatko može kreirati i svoju krafnu po želji.

Fine mekane krafne u Zagrebu Oreo, Nutella, Kinder Bueno – u Zagrebu se otvorio dućan s krafnama! Provjerili smo ponudu i isprobali

4.Magnolia (Gundulićeva 4)

 

 

Slastičarnice Magnolia možeš pronaći na nekoliko lokacija u gradu, a krafne su samo dio njihove ponude. Njihove su krafne malo klasičnije i običnije naspram nekih ranije spomenutih, ali i dalje jako fine. S tim da imaju i neke neobičnije okuse. Tu možeš pronaći krafnu od čokolade, vanilije, marmelade, od pistacija i cheesecake od maline. Ovaj posljednji okus posebno zvuči zanimljivo. Zato što su „običnije“ i cijena je prihvatljivija za većinu te je komad 1.5 eura.

5.Bekeraj (Tuškanova 24)

 

 

Pekara koja također ove godine rastura s krafnama je Bekeraj. Ovdje izbora itekako ima jer imaju čak 10 okusa! Od standardnih poput vanilije ili pekmeza imaju i neke poput Ferrera, Nutelle s jagodama, cheesecake s višnjom, Kinder Bueno s prženim lješnjacima, cheesecake s karamelom… Krafne su itekako fine, a uvijek su i friške jer ih rade iznova i nekoliko puta dnevno. Ovdje ćeš za krafnu platiti 2.2 eura.

krafne Zagreb najpopularnije s društvenih mreža krafne o kojima se priča Cijene gdje su Neka jedu kolače Noel Bread & Deli crofna magnolia bekeraj

Još vijesti