Galerija Crofna Fine mekane krafne u Zagrebu - 9 Fine punjene krafne u Zagrebu +19 Fine mekane krafne u Zagrebu - 3

Nemoguće da nisi čula (ili već i isprobala koju krafnu) u novootvorenoj Crofni! Otkad su prije nešto malo više od dva tjedna i službeno otvorili svoja vrata, svi su se zainteresirali za ovu novost na našem tržištu.

Mjesto na kojem se prodaju samo krafne, i to sa svim mogućim slatkim dodacima koje možeš zamisliti! To je Crofna. Prostor u Ozaljskoj 88 koje neće zaobići niti jedan ljubitelj slatkog. Fotografije njihovih krafnica uvijek izgledaju tako neodoljivo pa smo otišli provjeriti iz prve ruke o čemu se to tu točno radi. Cijeli prostor izgleda preslatko i totalno je u temi – krafne su posvuda. Provjerili smo što sve imaju u ponudi, odakle ideja, a i jesu li krafne stvarno tako fine kako izgledaju na slikama. Krećemo s onim najvažnijim – krafnama!

Što to sve Crofna ima u ponudi?

Bolje je pitanje što nemaju u ponudi. Kada pogledaš vitrinu u kojoj se nalaze krafne, nemoguće je izabrati samo jednu. Obično u dnevnoj ponudi imaju 20-ak različitih okusa. Kroz dan cijelo vrijeme nadopunjavaju one okuse koji se rasprodaju tako da ponuda bude što raznolikija kada god netko došao. Tako imaju Oreo krafnu, Kinder Bueno, bijeli Kinder Bueno, Domaćica, Kit Kat, Kinder čokoladica, Raffaello… Kako ne bi bilo dosadno, svako toliko okuse i mijenjaju. Dodaju neke nove, a imaju tematske – poput trenutno Halloween izdanja. Najnovija opcija je „Halloween Mistery Box, kutija iznenađenja u koju će ti spakirati 5 halloween krafni raznih boja, okusa i čokoladica. Ta je ponuda dostupna do 31.listopada, točnije do kraja dana.

 

 

Napravi sam svoju krafnu

Ako nekome nije dosta ponuda koju imaju i želi nešto svoje – i to je moguće. Možeš napraviti i sama svoju krafnu. Složiti one dodatke i punjenje koje ti želiš. Hoćeš li na nju natrpati sve i svašta ili ćeš odabrati neku jednostavniju opciju – možeš što god želiš! Neki tako slože krafnu za 10 kuna, a neki za 50 kuna. Sve je na gostima, pravila nema!

Top 5 najprodavanijih krafni

  1. Krafna s bijelim Kinder Buenom
     
  2. Krafna s Toffifee čokoladicama
     
  3. Krafna s tamnim Kinder Buenom
     
  4. Krafna s Raffaellom
     
  5. Krafna s Ferrero Rocher kuglicom

Jesu li i toliko dobre koliko izgledaju?

Izgledaju jako lijepo, to je neupitno, ali jesu li jednako i fine i vrijede li toliko koliko koštaju? Isprobali smo ih u čak nekoliko navrata, a ono što je veliki plus je da kada god dođeš, krafne su fine i mekane, nisu suhe niti imaju okus kao da stoje cijeli dan. Bilo da si tu ujutro ili u pola 8 navečer, iste su! Punjenja ima puno više nego u regularnim krafnama, a tu su i dodaci na krafni zbog kojih su još čokoladnije i još slađe. Isprobali smo ih nekoliko – i svaka je zadovoljila očekivanja. Pojesti više od dvije za redom je izazov jer su i jako zasitne. Ovisno o tome koja ti je čokoladica draža, ta će ti i krafna vjerojatno biti favorit. Međutim, nemoj otpisati niti one običnije, primjerice, ona s ružičastim preljevom i šarenim mrvicama ne izgleda toliko „wow” kao druge, ali je prefina.

Fine Punjene krafne u Zagrebu

Što se krije iza imena

Iako se pravilno kaže krafna, a ne krofna, oni se zovu „Crofna”. Postoji razlog za to! Kako bi naglasili to da su domaći, hrvatski, proizvod, stavili su naziv „cro”, skraćenicu za Croatia (Hrvatska). Osim toga, u nekim dijelovima Hrvatske se i kaže „krofna”. 

Tko stoji iza cijele ideje?

Iva i Dominik su mladi dvojac koji je pokrenuo ovaj cijeli biznis i stvorio ga iz nule. Od same ideje preko osmišljavanja okusa do uređenja prostora – sve su radili zajedničkim snagama i bez ikakve tuđe pomoći. Sve je krenulo s Dominikovom ljubavlju prema pečenju kolača (svoj prvi je napravio s 10 godina! – wow). Dok je živio vani i putovao, vidio je da postoje „Donut Shopovi”, točnije krafna dućani, nešto što kod nas još nije postalo toliko popularno – sve do sada. Nije uvijek bio oduševljen s okusima koji se nude pa je odlučio napraviti svoje i od toga pokrenuti biznis. On i Iva su zajedno osmislili sve okuse i nastavljaju ih razvijati.

Dominik i Iva

Cijene i kako doći do njih?

Cijene se kreću od 17 do 26 kuna, sve ovisi o tome koliko dodataka koja krafna ima. Neki misle da je to previše, neki misle da je premalo. Jedno je sigurno, takve krafne nećeš pronaći u običnim pekarnicama. Neke su jednostavnije, a neke imaju brdo čokoladica, više punjenja, više dodataka. Što više dodataka, logično, to je veća cijena. Do svoje krafne možeš doći ako ih posjetiš u Ozaljskoj 88 ili naručivanjem s Wolta.

Nakon što smo ih neko vrijeme gledali samo na Instagramu, napokon smo ih i isprobali − i nismo požalili. Iako smo ih htjeli probati sve, za to će nam trebati malo više vremena! One koje jesmo probali su bile prefine, mekane − i pokapale su nas čokoladom, ali to je pozitivna stvar u ovom slučaju. 10/10!

crofna krafna crofna zagreb gdje kupiti krafne najbolje krafne mekane krafne hit mjesto REPORT budi in uz teen

Još vijesti