Kristina Paj

Kada si posljednji put čitala knjigu nekog hrvatskog autora, a da to nije bila lektira? Većina nas nekako uvijek bira svjetske klasike o kojima svi bruje, a tako nam promaknu neke stvarno divne knjige – poput ove.

Iznenadila bi se kada bi krenula istraživati i vidjela koliko u Hrvatskoj postoji mladih autora romana – i koliko su ti njihovi romani super! Nažalost, fokus je uvijek na većim imenima, ali sada ćemo to promijeniti. Sljedeća knjiga koju trebaš staviti na svoj popis i obavezno pročitati je "Ne gubi fokus". Tu je knjigu napisala Kristina Paj, studentica psihologije. Ljubav prema čitanju se u njenom slučaju pretvorila u nešto više i nastao je ovaj roman! Teme o kojima se govori u ovoj knjizi bi ti mogle biti zanimljive. Ukratko, priča je to o ljubavi, novim počecima i borbi s anoreksijom, a glavni je lik balerina Beatrice Berini.

 

 

Beatrice će doživjeti veliku promjenu u svom životu kada osvoji stipendiju za prestižnu baletnu školu u Londonu i odseli od svoje obitelji. Ono na što nije spremna je velika konkurencija i pritisak koji dolaze u paketu s tim. Kako stoji u opisu knjige: ''Ako izgubiš fokus, padaš'' tada više nije samo rečenica iz djetinjstva pred izvođenje okreta već poprima puno ozbiljnije i dublje značenje, a pojava uličnog svirača i dalje skriva odgovor na pitanje ''Što je sve potrebno za otopiti ledene šiljke koji se sve dublje zabijaju pod njezinu kožu?''.

 

 

Dobra je vijest i da će se uskoro održati promocija knjige na koju baš svatko može doći i upoznati autoricu i popričati s njom o knjizi. Bit će 30. travnja u 18 sati u Zagrebu u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića. Ako ništa, možeš doći podržati ovu mladu autoricu i tko zna – možda te osvoji i postaneš i ti njen fan.

Čitanje Nema izgovora za ne pročitati ove knjige: 8 klasika koji imaju manje od 200 stranica

Dora s TikToka Želiš početi čitati? Evo s kojih 10 knjiga krenuti jer nisu dosadne ni predugačke

knjiga Čitanje kristina paj ne gubi fokus promocija knjige ljubavni roman mlada hrvatska autorica naklada asia

Još vijesti