Dora s TikToka

Greška koju možeš napraviti kada pokušaš čitati i zavoljeti knjige je da kreneš s knjigama koje nisu za početnike. Dora zato ima prijedloge knjiga s kojima će svatko ostati oduševljen. O njima se sada priča, a čitati ih naravno mogu i oni koji nisu početnici.

Razmišljala si o tome da počneš čitati jer se to čini kao fora hobi, ali ne znaš odakle početi i koju knjigu uzeti? Nije svaka knjiga dobra za početnike. Čitanje je sve više popularan hobi, a to se vidi i po broju mladih na Interliberu, gdje ih je svake godine sve više. Do knjiga se može doći i na druge načine i čitanje može biti jako jeftin hobi. Ne moraš knjige kupovati – možeš ih skidati s interneta ili posuđivati u knjižnici. I dalje tu ostaje pitanje – a koju knjigu uzeti?

Slika nije pronađena Popis knjiga koje trebaš pročitati u srednjoj, a koje nisu lektira: Ovih ćeš 5 obožavati!

Za početak, sve ovisi o tome kakav žanr želiš. Možeš se ravnati po tome kakvi ti se žanrovi sviđaju kada gledaš filmove – s njima počni i kod čitanja knjiga. Evo koje to knjige Dora s profila @turnthepagebydora preporučuje svim novim čitateljima knjiga, ali i koje je ona čitala kada je bila početnik u čitanju.

 

@turnthepagebydora Jeste li već pročitali neke od ovih knjiga? 📚📖♥️ #book #books #booktok #bookrecs #bookrecommendations #bookish #croatia #croatianbook #croatianbooktok #knjige #balkanbooktok #fyp #foryoupage ♬ original sound - Dora 🥰

 

Karen M. McManus: Lažljivac među nama
Colleen Hoover: Priča završava s nama
Ali Hazelwood: Ljubavna hipoteza
Emily Henry: Čitam te kao knjigu
Emily Henry: Jezero od riječi
Gayle Forman: Ako ostanem
Stephen Chbosky: Charlijev svijet
John Green: U traganju za Aljaskom ili doslovno bilo koja druga njegova knjiga
L.J.Smith: Vampirski dnevnici (serijal od 6 knjiga)
Cecily von Ziegesar: Tračerica (serijal)

 

@turnthepagebydora Jeste li vi pročitali neke od ovih knjiga? ♥️📚📖 #book #books #booktok #bookish #bookrecommendations #bookrecs #croatia #croatianbook #croatianbooktok #balkanbooktok #knjige #fyp #foryoupage ♬ original sound - Dora 🥰

 

Možda je među svima ovima i neka knjiga koja će tebi pomoći da se zaljubiš u čitanje.

Knjige Najpopularnije knjige u zadnjih godinu dana: 10 naslova koje čitaju baš svi – a mogle bi se svidjeti i tebi

knjige Čitanje što čitati preporuke knjiga knjige na hrvatskom knjige za početnike u čitanju

Još vijesti