Jessica Gagen

Okrunjena miss Engleske Jessica Gagen ušla je već u povijest kao prva crvenokosa pobjednica natjecanja u toj zemlji, no mogla bi ući i u povijest kao prva nositeljica te laskave titule, koja je otišla u svemir.

Jessica je studentica zrakoplovnog inženjerstva i trenutno je zaokupljena magisterijem na Sveučilištu u Liverpoolu, ali i pripremama za natjecanje za Miss svijeta koje će se održati u travnju 2023.

 

 

No, ova djevojka ima još snova i ambicija te joj je samo nebo granica. Naime, nakon što završi studij u Liverpoolu i stekne barem trogodišnje radno iskustvo u sviojoj struci, planira se prijaviti na program Europske svemirske agencije kako bi postala astronautkinja.

Lijepa je missica rekla kako se nada da će njezina strast prema zrakoplovstvu pokazati djevojkama da mogu raditi u STEM-u. Želi nadahnuti mlade djevojke da slijede svoje snove i budu uspješne i u onim granama u kojima još uvijek dominiraju muškarci.

 

 

Jessica na svom Instagram profilu često dijeli objave kojima potiče svoje pratitelje da vjeruju u sebe, a mnogi postovi su posvećeni obrazovanju.

Inače, Jessica je već od malih nogu znala što želi biti kad odraste, a za to je imala nadahnuće u svojem ocu koji je također stručnjak u zrakoplovnom inženjerstvu. U školi je uživala u matematici i prirodnim znanostima, ali je isto tako trpjela mnoga maltretiranja zbog svoje prirodno crvene kose.

Jessica je nedavno posjetila Nacionalni svemirski cestar u Leicesteru. Priznala je kako je njezin san posjetiti Međunarodnu svemirsku postaju i educirati djecu iz svemira, baš kao Tim Peake, poznati britanski astronaut. 

 

 

Jessica Gagen studenica zrakoplovnog inženjerstva Miss Engleske missica i astronautkinja prva crvenokosa missica međunarodna svemirska postaja

Još vijesti