Slika nije pronađena

Nije li ovo maksimalno cool? Uspjeli su – zagrebačka škola omogućit će svojim učenicima jedinstveno iskustvo – nakon opsežnih priprema, sve je spremno za veliki dan kada će učenici saznati ono što ih zanima iz prve ruke!


Sretnu vijest da su odabrani kao jedna od 14 škola koja je prošla na natječaju u opakoj konkurenciji od 39 škola iz Europske unije saznali su 12. prosinca i o tome obavijestili javnost na svojem Facebook profilu.


Ovu mogućnost iskoristit će dvadeset učenika škole koji su pripremili najbolja pitanja, a sudjelovali su već na virtualnim učionicama i izradili promotivne materijale.


Iako je ovo projekt prvenstveno edukativne naravi s ciljem potpore razvoju STEM znanosti i obrazovanja, djeluje kao najzabavniji do sad! Osigurana im je i tehnička podrška, budući da će razgovor teći UŽIVO.


I hrvatski astrofizičar Ivica Puljak pozdravio je inicijativu profesorice Tihane Jarić Dauenhauer, koja je zaslužna za pokretanje inicijative, a u koju je naknadno bila uključena cijela škola.


Spreman je već i službeni logo koji je izradio učenik Jan, a koji će se koristiti prilikom kontakta s astronautom.


Cijela škola je uzbuđena – a imaju i zašto biti. U četvrtak, 18. siječnja, oko 9:36 će u Prvoj srednjoj informatičkoj školi zazvoniti telefon nakon čega će se čuti nešto u stilu: 'Hello Zagreb, here NASA', a potom će oko 9:46 sati agencija uspostaviti kontakt s Međunarodnom svemirskom postajom. Razgovarat će s astronautom NASA-e i inženjerom leta, Scottom Tingleom, piše Index.hr.

Koliko je ovo cool? Bravo za učenike i profesore Prve srednje informatičke škole!

Foto: Facebook/Pixabay

M.Z.

Pročitajte još:

VIDEO Preludo - zagrebački učenici snimili svoju verziju filma 'Sam u kući'

Zagrebački profesor sam preuredio informatičku učionicu – pogledajte kako sada izgleda

Zagrebački srednjoškolci rasturaju - bend pred kojim je svijetla budućnost

Zagreb razgovor međunarodna svemirska postaja Prva srednja informatička škola nasa astronaut Privatna škola