Studentski dom

Studentski dom ima svojih prednosti i mana, kao i sve, ali sada se nećemo fokusirati na one sitnice koje će ti možda ovdje nedostajati u odnosu na stan ili koje će ti biti malo teže prihvatiti. Sada se fokusiramo na sve one najbolje stvari koje te čekaju!

Studentski dom ima svojih čari! Nećeš ih toliko dobro moći okusiti ako živiš u stanu ili ako svaki dan putuješ na faks iz svog mjesta ili roditeljskog doma. Možda ti se ne prvu ne čini primamljivo živjeti s toliko neznanaca, ali vjerojatnije je da će ti to biti period života koji ćeš pamtiti sa smiješkom. Osim što je naravno jeftin, studentski dom je super opcija i zbog hrpe drugih razloga. Ako si završila u domu i nisi sretna ili se dvoumiš između doma i stana, pokazat ćemo ti zašto je dom super (bolja) opcija.

1.Super je način da upoznaš hrpu novih ljudi
Nema boljeg načina za upoznati hrpetinu novih ljudi nego se doseliti u studentski dom. Hoćeš, nećeš, ovdje ćeš upoznati nove ljude. I to bez problema! Svi su prijateljski (većinom) i neće te ignorirati ili ti odbiti pomoći ili odgovoriti na pitanje. Čak i ako si netko tko je sramežljiv i tko teže sklapa prijateljstva, ovdje ćeš ih lako upoznati.

Studentica Uskoro krećeš na prvu godinu faksa? Zapamti – ovih se 8 stvari nikako ne bi trebala sramiti

2.Nećeš potrošiti puno novaca na život
Osim što je jeftiniji kao smještaj, jeftiniji je općenito za život. Hranjenje u menzi, pranje roba u praonici, ne možeš kupovati hrpu gluposti jer ih nemaš gdje staviti, manje prostora za čišćenje…život u domu je jeftiniji za tebe na puno načina. Što znači da ako ti roditelji i daju džeparac, više će ti ga ostati.

 

 

3.Menza ti je 'ispod nosa'
Nešto što veseli svakog studenta koji kreće na faks je menza. Jako jeftina hrana! Da, nije uvijek najbolja i zna se pronaći koji kukac u salati, ali to su sve čari menze koje jednostavno moraš iskusiti. Svaki studentski doma ima i menzu, pa se ne moraš brinuti previše oko hrane, jer ti je doslovno tu pred nosom.

4.Stalno organiziraju zabavna druženja i neće ti nikada biti dosadno
Ako si netko tko se boji da će ti biti dosadno i tko ne voli da mu je dosadno, u domu će to biti nemoguće. Neće ti biti dosadno nikada! Pogotovo ako si društvena i voliš biti okružena ljudima. Ovdje se stalno nešto događa -i što je najbolje, nikome neće smetati ako im se pridružiš, čak ako se još niste niti upoznali.

 

 

5.Uvijek si u centru zbivanja
Za studente koji žele biti u toku, idealno! Ništa ti neće moći promaknuti. Oni koji žive u domu kao da uvijek znaju sve što se događa.

Manikura Kakve nokte imaju studentice s različitih fakulteta? Za neke ne bismo rekli da studiraju pravo ili medicinu

6.Naučit ćeš da nisi uvijek ti u centru pažnje i da se ne može sve prilagođavati tebi
Bolje da ovo naučiš što prije u životu. Iako si ti sebi najbitnija, nisi najbitnija i drugima. U domu ćeš naučiti da moraš biti tolerantna. Nekada će tebi netko smetati jer tulumari, a nekada ćeš ti smetati drugima. I to je u redu. U domu ćeš naučiti puno životnih lekcija koje će te pripremiti za odrasli život. Između ostalog i da nije pametno baciti ružičastu čarapu s bijelim vešom u perilicu za rublje.

 

 

7.To će ti biti motivacija da riješiš sve ispite u roku
Kada jednu godinu provedeš u domu, shvatiti ćeš koliko je tamo super. I onda, da bi ga sigurno dobila i sljedeće godine, morat ćeš riješiti ispite u roku! Jer ne želiš da se dogodi da slučajno ostaneš bez mjesta. Dom će te motivirati da stisneš s učenjem kada je to potrebno i da riješiš te ispite.

studenti brucoš studentski dom studentski_zivot prednosti doma razlozi

Još vijesti