Galerija Motoristička jakna od umjetne brušene kože Blazer boje starog zlata Tople bunde po povoljnoj cijeni +18 Jakne i kaputi do 100 kuna

Tako smo se i mi, istraživačkog duha i pune optimizma, uputile na zagrebački Ful Kul Buvljak koji se ove subote održavao na platou zagrebačkog Boogaloo Cluba, u nadi da ćemo se moći „skockati“ za male novce i obnoviti garderobu super modnim ulovima.

Dale smo si truda, prekopale sadržaje štandova i jednostavno se oduševile. Ponuda je bila bogata: od lijepih jakni i kaputa za nadolazeće sve hladnije dane, preko košulja, pulovera, trapki pa do unikatnih modnih dodataka, a sve i po više nego povoljnim cijenama i ono što je najvažnije; u toliko uščuvanom stanju.

Jakne i kaputi ono su što će na nama prvo primjetiti našim outfitima za hladnije dane, a Ful Kul Buvljak bio je prepun raznovrsnih modela po superpovoljnoj ponudi.

Motoristička jakna od umjetne brušene kože nudila se za samo 10 kuna. Ako nas pitate, i više nego povoljna cijena, za komad robe koji je gotovo bezvremenski i koji se vrlo lako može uklopiti u bilo koju modnu kombinaciju.

Za one koji vole nešto intenzivnije nijanse, blazer kaputić u boji starog zlata, bio je u ponudi za samo 30 kuna.

Za hladnije zimske dane, trebaju nam bunde ili jakne. High street brendovi imaju ih u svojoj ponudi, ali prije Black Fridaya i svih onih božićnih i siječanjskih popusta, morali bismo izdvojiti za njih nešto više novaca iz novčanika. No, na Ful Kul Buvljaku moglo se proći itekako povoljno.

Siva i smeđa bunda od umjetnog krzna, nudile su se po cijeni od samo 100 kuna. Za nešto što možete nositi još puno sezona, definitivno dobar ulov.

Tople bunde po povoljnoj cijeni

Jedna je curka pak izvukla kolekciju jakni i kaputa raznih boja, čija je cijena varirala između 50 do maksimalnih 100 kuna.

Jakne i kaputi do 100 kuna

Kako je leopard uzorak već unazad par sezona apsolutni hit, pronašli smo ovaj mekani i topli leopard kaput po cijeni od 150 kuna. Curka koja ga je prodavala rekla je kako ga je nosila možda samo dva puta, prije nego je kupila drugi leopard kaput i onda je ovaj ljepotan pao u zaborav. Kako ne bi stajao u ormaru i zauzimao mjesto, odlučila ga je prodati na buvljaku.

Mango kaput od 200 kuna možda je bio najskuplji model kaputa, no definitivno najupečatljiviji. Kaput baby roze nijanse u kojem se osjećate tako „fluffy“, nešto je što bi svaka fashionistica htjela imati u svojem ormaru.

Od ponude hlača na buvljaku, pažnju su nam ukrale Levisice, za koje nam je curka, koja ih je prodavala, rekla kako su još iz doba Jugoslavije. Iako marka Levis drži visoku cijenu među kolekcionarima, ovdje su traperice bile u ponudi za samo 120 kuna.

Jedna je pak gospođa imala stol pun hlača, koje nisu bile skuplje od 30 kuna. Mali savjet za sve one koji žele kupiti hlače na buvljaku: kako je to odjevni predmet koji je teško kupiti bez isprobavanja, možda ne bi bilo loše da imate na sebi kakve tajice tako da možete navući gore na njih bez problema hlače, koje vam se dopadaju te provjeriti odmah na licu mjesta jesu li za vas ili nisu. Barem smo mi tako vidjele da dosta cura to radi.

Od bogate ponude majica, za našu smo ormar poželjele ovu sivu duksu, idealnu za sve one dane kada nismo sve svoje i kad bismo na svako postavljeno pitanje najradije odgovorile: „Ništa ja ne znam. Tu sam s biciklom“

Kako obožavamo točkice, jedan od najdražih vintage printova, na prvu smo se zaljubile u ovu košuljicu čija je cijena bila 30 kuna. Uz nju su se na štandu nudile i druge različitih boja i dezena.

Odabir haljina bio je nesumnjivo bogat, a mi smo odlučili za haljinu baby blue nijanse, od zimskog pletiva i s elastinom u sebi, a cijena za nju je isto bila prava sitnica: samo 30 kuna. 

hajina baby blue nijanse

Kape su za zimu jedne od nezaobilaznih i funkcionalnih modnih dodataka, a mi smo odabrali ove dvije po cijeni od samo 10 kuna. 

Klasične špic crvene salonke za samo 20 kuna, jednostavno su kao stvorene za svečane prilike i događaje u kojima želimo izgledati otmjeno.

crvene salonke

Kao više nego dobar ulov, istaknule bismo smeđu torbu, hrvatske modne kuće "Galko". Na buvljaku se nudila za 200 kuna, a riječ je o torbi brenda čiji dizajni traju godinama i čije su cijene u trgovinama preko 1000 kuna. 

Tražile smo neku malu torbicu koju će biti lako kombinirati pa smo se odlučile za malenu, okruglu, uzorka zmijske kože, za 40 kuna.

Na kraju smo odabirale i nakit. Ponuda bižuterije i raznog handmade nakita bila je šarenolika, a cijene simbolične. 

Po nama, apsolutni hit cjelokupne modne ponude s buvljaka bila je vjenčanica. Nije da se udajemo, ali smo svejedno upitale kolika joj je cijena, a teta je rekla da traži za nju 400 kuna. Izvezena čipkom i biserima u gornjem dijelu, laganog zvonolikog oblika i s decentnim V izrezom, vjerujemo da je pronašla svoju mladenku. 

 

Vjenčanica s buvljaka

Buvljak je naprosto mjesto gdje svatko mora pronaći nešto za sebe, a kopanje po krpicama može biti poput traganja za zlatom: uzbudljivo i zanimljivo.

Ful Kul Buvljak buvljak modni ulovi s buvljaka zagreb najkul modni ulovi s buvljaka REPORT budi in uz teen

Još vijesti