Galerija Interliber - 1 Interliber - 2 Interliber - 1 +4 Interliber - 3

Interliber je veliki događaj za sve ljubitelje knjiga. Najveći sajam knjiga koji postoji kod nas. Ove godine posebno oduševljava jer ga već neko vrijeme nismo imali u „normalnom“ izdanju zahvaljujući koroni. Sada se vratio u svom punom sjaju, a evo što sve donosi.

Interliber je i službeno počeo! Traje sve do nedjelje, 13. studenog, a pošto smo bili među onima nestrpljivima, obišli smo ga već prvi dan i to čim je otvorio svoja vrata. Ako planiraš ići ove godine ili se dvoumiš bi li išla ili ne, ovo su naši dojmovi! Vrata su otvorena od 10 do 20 sati, osim petka i subote kada radi do 21 sat. To je prva i glavna informacija koju trebaš znati. Ako je vjerovati situaciji kakva je bila danas, ukoliko želiš izbjeći gužvu, kreni ujutro, od 10 sati, čim otvori vrata. Tada ima najmanje ljudi, a kako se bliži popodne, skuplja se sve više i više ljudi. Međutim, gužve ipak nisu takve da se čeka u redu za ulaz ili da se ne može hodati.

Interliber - 1

Ove su godine izlagači smješteni u čak četiri paviljona, 5, 6 i 7 i 7A. Svi su paviljoni blizu jedan drugome pa ćeš ih i lako pronaći. Između paviljona, ima i nekoliko mjesta za pojesti i popiti, za skupiti snage za shoppingiranje. Kućice nude različitu hranu od burgera do fritula.

Interliber - 5

Ima hrpa izlagača i nude se knjige za svakoga, od popularnih naslova preko rječnika i lektira, do stripova i glazbenih knjiga. S obzirom na veliku ponudu, čini se da je najbolje najprije sve dobro pregledati i onda kupiti, pogotovo ako ne ideš po nešto određeno.

Knjige na Interliberu 2022 Najbolji ulovi na Interliberu! 18 naslova na koje posebno trebaš baciti oko − od ljubića do krimića

Neki od većih izdavača, poput Znanja, imaju čak nekoliko štandova na različitim lokacijama. Trebat će ti vremena da sve obiđeš, ali ako voliš knjige, sat vremena će proletjeti u trenu. Tu si i pristupačni izlagači i prodavači na svakom štandu koji će ti pomoći s bilo kojim pitanjem pa im slobodno priđeš i pitaš sve što te zanima.

Interliber - 4

Ovo je idealna prilika da uhvatiš knjige po izuzetno niskim cijenama. Naravno, ima skupljih izdanja, najčešće onih novijih, tek izašlih u prodaju, ali ako dobro otvoriš oči i prošećeš svim paviljonima mogu se pronaći knjige po 9 ili 19 kuna – ili čak i 3 kune! Ima i poprilično knjiga na engleskom, popularnih na društvenim mrežama, pogotovo TikToku. Sve one knjige koje vidiš da strani TikTokeri čitaju, ovdje ih možeš i ti pronaći.

Interliber - 2

Za oko nam je zapelo toliko toga! Novi Harry Potter, cijeli štand posvećen hit autorici ljubavnih romana Colleen Hoover, poklon paketi knjiga za one kojima je uskoro rođendan, hrpa romana Stephena Kinga, knjige po kojima su snimane Netflixove serije poput „Ponoćni klub“ ili „Heartstopper“, a na Lumenovom štandu počasno mjesto ima i „Vatra i krv“, Georgea R.R.Martina.

Knjige u vrećicama Koje knjige mladi kupuju na Interliberu? Zavirili smo u vaše vrećice

Čini nam se da je ove godine Interliber veći nego prošlih godina, a ponuda itekako odlična. Svatko tko voli čitati, ostat će praznih džepova dok obiđe cijeli ovaj sajam.

interliber 2022 velesajam Zagreb sajam knjiga informacije dojmovi REPORT budi in uz teen

Još vijesti