Nesanica

Ime Leonarda Da Vincija često čujemo u svakodnevnim situacijama, a pogotovo u školi te na fakultetu kada su u pitanju neka njegova djela i metode. Jedna od njih spominje se i sada!

Ako ti u nekom trenutku treba neka pametna metoda za spavanje, onda je to definitivno sada – krenula je škola, obaveze, a uskoro kreću i predavanja na faksu. Baš zato trebaš sada saznati za ovu metodu spavanja, a godinama ju je koristio i poznati Leonardo Da Vinci. Na taj način je uspio ostati odmoran s minimalno odspavanih sati, ali ako je on uspio tako funkcionirati, zašto ne bi i mi? Kako piše Insider, on je svaka 4 sata odspavao otprilike 15 do 20 minuta.

via GIPHY

Na taj način je uvijek bio odmoran jer je često išao spavati, a opet nije prespavao puno s obzirom na to da je u pitanju 20-ak minuta. No, njegova djela nam mogu biti dokaz da je ova njegova metoda funkcionirala. U tom slučaju ćeš imati osjećaj da si stalno odmorna, a u principu ne spavaš puno – na taj način barem malo zavaraš tijelo da je odmorno. No, bez obzira na Da Vincija, ovu metodu ipak nemoj prakticirati često već odvoji vrijeme za sebe i dobro se naspavaj!

Buđenje Koliko sati spavaš? Mladi se mogu lakše udebljati ako imaju ovu lošu naviku spavanja

Menstrualni bolovi Menga uništava normalan san: Uz ove savjete ćeš spavati bolje čak i kad imaš 'one dane' u mjesecu

Spavanje metoda leonarda da vincija popodnevno spavanje Energija umor obaveze

Još vijesti