Drijemanje

Znaš ono kada si popodne pregažena i ne možeš više funkcionirati? Jednostavno trebaš malo odspavati, ali onda kada se probudiš, bude ti još gore nego prije i ne možeš se razbuditi. Evo kako to izbjeći i kako nakon samo pola sata spavanja biti kao nova.

U danima kada popodne imaš tonu toga za učiti i raditi, ne možeš si dozvoliti da budeš umorna i pospana jer onda znaš da nema šanse da obaviš sve što trebaš. Nema se smisla mučiti i umorna pokušavati učiti jer ćeš biti puno sporija nego inače i nećeš se moći tako dobro koncentrirati. Najbolje je otići malo odspavati da se što više dobiješ.

Stara i nova četkica za zube Koliko često zapravo treba mijenjati četkicu za zube? Evo što kaže zubarica

Pošto tada obično nemamo puno vremena za izgubiti, ovo je trik koji provjereno radi. Kada ti treba energije, a jako si umorna, trebaš si napraviti kavu i onda otići pola sata ubiti oko. Ovo se zove "kofeinski nap". Kofeinu treba oko 30 minuta da počne djelovati pa je ovo idealno jer ćeš imati duplo energije: od kave i kratkog spavanja.

Čak i da ne možeš zapravo zaspati, ako ćeš i zadrijemati, može pomoći. Popij kavu i odmah u krevet! Osim kave, istu će stvar napraviti i energetska pića pošto su i ona na bazi kofeina. Ako si osoba koja lako može zaspati, onda je ovo pogotovo idealno za tebe. Ukoliko to ipak nisi ti i treba ti 30 minuta samo da bi zaspala, pokušaj si pomoći tako da zamračiš prostoriju, makneš mobitel od sebe i što se više smiriš. Ovakav način popodnevnog drijemanja može biti itekako koristan i bolji od običnog spavanja.

Janae Roberts Tajna mršavih cura koja će pomoći i tebi – o ovoj se navici ne priča, a jako je bitna ako želiš smršaviti

Spavanje kofeinski nap popodnevno spavanje drijemanje probuditi se svježa kako se naspavati u što manje vremena naspavana u 30 minuta

Još vijesti