Tipkanje po tipkovnici

Ovaj trik mogao bi promijeniti živote svima! Radi se o triku koji će olakšati svim studentima i učenicima pisanje eseja, seminarskih radova ili podnesaka. Sigurni smo da ćete se svi razveseliti, a možemo potvrditi i kako zaista radi!

Jedna djevojka je snimila video kojim je olakšala školovanje mnogim učenicima i studentima. Naime, u pitanju je opcija na laptopu kojom kopiramo i lijepimo tekst (najčešće u seminarskih radovima). Upravo zbog toga, svi znamo već dobro poznate kratice CRTL+V i CTRL+C kojima na brži način možemo kopirati i lijepiti tekst. No, jedini problem tog kopiranja i lijepljenja je taj da smo do sada mislili kako odjednom možeš kopirati samo jedan odlomak, odnosno samo jedan dio teksta. Međutim, tajna je da možeš kopirati više dijelova nekog teksta te prilikom lijepljenja tog dijela možeš odabrati i što točno želiš zalijepiti u svojoj povijesti kopiranja. Za to ti je potrebna samo jedna tipka na tipkovnici koju svi imamo na laptopu.

 

@cybersecuritygirl Did you know you have been using copy and paste wrong ? #techtips #tiptok #ootd #techtok #womenintech #tipsandtricks #cybersecurity #cybersecuritygirl #ididitmyself ♬ Sunny Day - Ted Fresco

 

Tipka koja ti je potrebna je tipka 'Windows'. Svaki puta kada planiraš zalijepiti sve što si označila za kopiranje, prvo moraš stisnuti tipke Windows+V. Tada će ti se pojaviti cijela povijest kopiranja koju si napravila i sve što trebaš je samo odabrati što iz te povijesti želiš zalijepiti u svoj dokument.

Sigurni smo da većina vas nije znala za ovaj hack, zato odgovori iskreno na našu anketu!

Jesi li znala za ovaj trik?

Ukupno glasova:

 

trik kopiranje lijepljenje tekst Škola faks

Još vijesti