mcdonalds

Rijetko tko će reći 'e idemo u McDonald's', već svatko ima neki naziv od milja kojim ga zove. Kod nas ih ima nekoliko, a najveća se rasprava stvori oko toga je li on zapravo MeGić ili MeKić.

Kod nas postoji nekoliko naziva za McDonald's, a koji je od njih ispravan? Uvijek su tu dvije suprotstavljene strane. Oni koji tvrde da je Mekić, kao i oni koji tvrde da je Megić. Na Redditu je jedan korisnik objavio kartu Europe u koju je zapisao glavne nazive od milja za McDonald's po različitim državama. Stavio je jedan naziv i za područje Hrvatske, ali prije nego što ti otkrijemo koji, reci nam koji je po tebi od ova dva nadimka onaj koji je ispravan.
 

 

Quiz Maker - powered by Riddle

S obzirom na jezik koji se negdje priča, to će imati utjecaj na nadimak koji stanovnici te države daju za ovaj najpoznatiji lanac brze prehrane. Kod nekih je taj naziv pomalo uvredljiv jer ga ljudi baš i ne vole pa je tako jedan od čestih naziva primjerice u Velikoj Britaniji McShit. Ali većina ipak ima samo neke izvedenice i nadimke koji su slatki, a koji su nastali od njegova imena. Koji je nadimak predstavljen kao onaj koji se koristi kod nas?

nadimci za mcdonalds

Foto: Reddit - interestingasfuck

Mek i Mekić – to su dva naziva koja se koriste kod nas i u Bosni i Hercegovini. Dakle, u ovom je slučaju MeGić izgubio bitku.

Pogledajte još:

Je li ovo najčudnija McDonald's narudžba ikad? Evo što je naručio jedan dečko

Tajna iza Coca Cole iz McDonald'sa – zašto ima potpuno drugačiji okus od svih drugih Coca Cola?

Bivša zaposlenica McDonald'sa otkriva tajne i mitove – ovih 8 stvari moraš znati ako tamo jedeš

mcdonald's megić ili mekić anketa naziv od milja fast food