iPhone

Mobitel ti se može usporiti iz različitih razloga. Nekada je jednostavno star i polako odlazi, nekada je prenatrpan svim i svačim i nema memorije, a nekada je uključeno previše aplikacija ili aplikacije koje ga dodatno usporavaju.

Poludimo kada aplikaciji ili internetu na mobitelu treba dugo da se otvori i učita. Ima dana kada jednostavno ne želi raditi kako treba. Kada je usporen, nekada je za to krivac i njegov datum proizvode – možda je jednostavno prestar i odradio je svoje. Nekada nam je otišla baterija, a nekada je kriva aplikacija koja je prevelika i prenapredna za tvoj mob ili jednostavno neka postavka. Jedan je ekspert za tehnologiju, Krizza Buendia, za Yahoo otkrio da postoji jedna postavka koja radi u pozadini i usporava mobitel, a za koju mnogi niti ne znaju da im radi cijelo vrijeme.

Tipkanje na WC-u Pretjerujemo s korištenjem mobitela: 9 mjesta i situacija gdje ih uopće ne bi trebali koristiti

On je govorio o iPhone modelima, a možda nešto slično ima i na tvom Androidu. Na iPhonu se ta postavka zove Background App Refresh. Nije toliko poznata, a mnogima može raditi probleme bez da oni to znaju.

To je postavka koja u pozadini updejta aplikacije i njihov sadržaj, čak i kada ih ti ne koristiš. Ova postavka može biti razlog i zašto ti se baterija nekada brže isprazni. Osim što jede bateriju, usporava i tvoj mobitel općenito. Stvar se lako da popraviti jer postavku možeš isključiti. Ona će i dalje raditi, ali će updejtati aplikacije u pozadini samo kada ti neku aplikaciju i otvoriš.

Evo kako ju isključiti:
1.Otvori Postavke
2.Odi na Općenito
3.Tu ćeš pronaći Background App Refresh
4.Klikni na to i prebaci na „off“
A ako ti je mob i dalje spor, onda je moguće da jednostavno imaš previše otvorenih aplikacija u isto vrijeme. Zatvori ih i probaj i tako. Nešto će od ovoga svega pomoći da ti se mobitel malo ubrza.

Razgovor Zašto neke razgovore ne bi nikada trebala voditi preko poruka: 7 prednosti koje ima razgovor uživo

mobitel sporo radi usporen je problem sa sporim mobom kako popraviti iphone postavka kako ubrzati mobitel

Još vijesti