Slika nije pronađena

Jedan se mobitel ove godine posebno izdvojio od trena kada je došao u prodaju. Od tada pa do sada prednjači u popularnosti i nijedan ga drugi model cijelu godinu nije mogao skinuti s trona.

Kada je prošle godine Apple predstavio iPhone XS, XS Max i XR, većina analitičara smatrala je kako će upravo s najslabijim modelom XR privući najveći broj korisnika. Razlog je jednostavan – cijena. Iako nije riječ o jeftinom telefonu, XR bio je cjenovno najprihvatljiviji Appleov smartphone te generacije tako da su se milijuni dotadašnjih vlasnika iPhonea kojima je isticao ugovor i koji su trebali kupiti novi model iPhonea, odlučili upravo na taj uređaj, piše zimo.dnevnik.hr.


iPhone XR u prodaji se pojavio tijekom listopada prošle godine, a iako iz Applea više ne objavljuju prodajne rezultate svojih telefona, prema podacima analitičkih kompanija, to je najprodavaniji smartphone prva tri kvartala 2019. godine. Prema ranijim podacima o prodaji u prva dva kvartala, iPhone XR zauzeo je prvu poziciju kao najprodavaniji telefon na svijetu, dok podaci o prodaji u trećem kvartalu pokazuju isti trend.


Tako je i u trećem ovogodišnjem tromjesečju iPhone XR najpopularniji smartphone na svijetu koji je zauzeo 3 posto tržišta, dok nakon njega slijede dva Samsunga – A10 i A50. Četvrto mjesto zauzeo je Oppo A9, dok se na petom mjestu smjestio iPhone 11. Što se ostatka ljestvice top 10 najprodavanijih telefona u razdoblju između srpnja i rujna tiče, ostalih pet mjesta zauzimaju Oppo A5s, Samsungov Galaxy A20, zatim još jedan Oppov model – A5 te Xiaomi Redmi A7 i Huawei P30.

Za sljedeću godinu već sad možemo nagađati da će jedan od favorita za najprodavaniji model biti iPhone 11, tvrdi zimo.dnevnik.hr. Nasljednik XR-a dolazi s još boljim hardverom i kamerama, a kolika je njegova popularnost već sada govori činjenica da je, iako je njegova prodaja počela pred kraj samog kvartala, taj je telefon zauzeo peto mjesto.


Foto: Pexels/ istyle.hr/ Instagram

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

Imaš viška para? Kreiran je iPhone 11 Pro od pola milijuna kuna – pogledaj zbog čega tolika cijena

Tvoj mobitel je već star i nikakav? Na ovih 6 načina mu možeš vratiti sjaj

Stigao je iPhone 11! Apple je predstavio hrpu novih proizvoda koji su moćniji nego ikad prije

iphone najpopularniji 2019 mobitel iphone xr