Tipkanje na WC-u

Svi smo postali ovisnici o mobitelima i društvenim mrežama, bez obzira na to što si neki to ne žele priznati. Konstantno scrollamo, tipkamo i pretražujemo, pa čak i na mjestima gdje to ne bismo trebali raditi.

Živimo u svijetu mobitela i nove tehnologije pa nam je postalo normalno da te stvari koristimo na mjestima i u situacijama gdje ne bi trebali. Kada su telefoni bili na žicu, nikome nije padalo na pamet vući ih na neka mjesta i u neke prostorije gdje ih koristimo danas. Logično je da se vremena mijenjaju, a s njima i neke navike poput korištenja mobitela, ali smo ipak možda malo pretjerali. Ne trebamo živjeti u 15. stoljeću, no, isto tako mobitele ne bi smjeli koristiti na nekim mjestima ili u nekim specifičnim situacijama poput ovih.

1.Na WC-u
Realno, jel ti zaista treba mobitel na WC-u? Shvaćamo dosadu, ali tih nekoliko minuta zaista vrijedi izdržati bez mobitela jer ako ti negdje ne treba, onda je to na WC-u.

2.U školi pod satom
Iako se ovo nikome ne sviđa, škola je obrazovna ustanova, a samim tim ima i svoja pravila kojih se moramo držati. Jedno od tih pravila je nedozvoljeno korištenje mobitela za vrijeme nastave, makar to pravilo mnogi krše. Ne samo da se krše pravila već je to i prikazivanje direktnog nepoštovanja prema profesoru koji predaje zato radije pričekaj odmor.

via GIPHY

3.Za vrijeme ručka
Možda je prihvatljivo ako ručaš sama. No, ako ručaš s prijateljima, roditeljima ili s bilo kim drugim, onda je to pomalo nekulturno. Čak ne morate niti pričati dok jedete, ali nemoj nikako u to vrijeme biti na mobitelu. Nema nekog konkretnijeg razloga osim toga da je jednostavno nepristojno prema drugima.

Djevojka na mobitelu Ovo je znak da uključiš obavijesti na mobitelu – istraživanje pokazalo da smo ovisniji o njemu kada je isključen

4.U autu
U redu je ako ti ne voziš i ako vas je u autu više. No, korištenje mobitela za volanom je jedno veliko NE. Ako i ne voziš, a u autu si s prijateljima, onda radije pričaj, pjevaj ili radi bilo što drugo da ti bude zabavno s njima, umjesto da tipkaš na mobitel. Sigurno je i vozaču ugodnije kada ne mora biti sam sa svojim mislima nego mu ti pomažeš na način da ga zabavljaš.

via GIPHY

5.U kinima ili kazalištima
Ako je negdje nepristojno koristiti mobitele, onda je to u kinima i kazalištima. Pogotovo u kazalištu gdje netko zaista izvodi predstavu za tebe kao gledatelja, a ti u tom trenutku tipkaš na mobitel. U kinu nitko uživo ne glumi za tebe, ali si došla u kino gledat film, a ne buljiti u mobitel.

6.Na plaži
Kada si na plaži, znači da si na odmoru. U prijevodu – na odmoru ti ne treba mobitel jer ne odmaraš samo od obaveza, učenja i nečeg sličnog, već odmaraš i od društvenih mreža na kojima visimo u ostatku godine. Vjeruj nam da ti na plaži stvarno ne treba, a i pokušaj jednom otići skroz bez njega na kupanje – preporodit ćeš se.

via GIPHY

7.Na obiteljskim druženjima
Obiteljska druženja, kao što i sam naziv govori, su namijenjena za druženje s članovima obitelji, a ne za tipkanje po mobitelu ispod stola. Pogotovo kada su u pitanju članovi obitelji s kojima se ne viđaš često zato to vrijeme radije provedi s njima jer svaki trenutak je dragocjen.

8.Na koncertima
Kada si na koncertu, uživaj u trenutku te glazbe koju imaš priliku čuti uživo. Nemoj biti kao ona ekipa s Instagrama čiji storyji su prepuni snimaka s koncerta ili čak vode live stream uživo. Snimi si na mobitel najdražu pjesmu tog benda ili izvođača, ali više uživaj u samom trenutku kada slušaš nego da budeš na mobitelu i snimaš jer tada ni ne doživljavaš trenutak u potpunosti s obzirom na to da si fokusirana na snimanje ili tipkanje.

via GIPHY

9.U knjižnicama
Knjižnice su namijenjene za čitanje knjiga i učenje, a ne za tipkanje, punjenje mobitela ili korištenje njihovog Wi-Fija. Zato kada budeš idući puta u knjižnici, radije kreni čitati neku dobru knjigu ili uči nego da bezveze tipkaš po mobitelu.

Punjenje mobitela Baterija na mobitelu ti se užasno brzo prazni? Ovih 8 savjeta će ti pomoći da ti izdrži cijeli dan

Slika nije pronađena Svi smo krivi! Ovih 5 grešaka svi radimo kod korištenja mobitela – nismo ni svjesni što si radimo

 

mobitel Korištenje mobitela zabranjena mjesta nepristojne situacije

Još vijesti