Cura na kiši

Treći ponedjeljak u siječnju je sada već tradicionalno „Blue Monday“ ili „Plavi ponedjeljak“. Dan u godini koji se smatra najdepresivnijim. Ove mu godine ne ide u prilog ni to što je vrijeme vani prilično depresivno. Pa evo par ideja kako se oraspoložiti!

Još od 2003. godine postao je popularan treći ponedjeljak u siječnju. Dobio je titulu kao najdepresivniji dan u godini. Ponedjeljak je sam po sebi dan koji mnogima baš nije drag i ne osjećaju se baš najsretnije kad on dođe, a ne pomaže ni to što je siječanj i što su dani još uvijek jako kratki i brzo padne mrak. Nekako je teže osjećati se tužno i melankolično kada je vani sunce i dugi dani. Zima je baš vrijeme kada je lakše prepustiti se tužnijim emocijama. Danas tom danu ne ide u prilog ni činjenica da je vani totalno depresivno kišno vrijeme. ALI! Prije nego te uhvati melankolija, preduhitri ju i napravi ovaj ponedjeljak najboljim ikad. Evo par načina kako ga učiniti što boljim i otjerati depresiju.

Slika nije pronađena Imaš užasan dan i misliš da ne može biti gori? Sjeti se ovih stvari – popravit će ti raspoloženje

1.Odaberi šareni outfit za dan
Ništa crno! Danas uzmi žutu majicu, crvenu, kraljevsko plavu, bilo koju samo da je neka jarka boja. Osjećat ćeš se odmah malo bolje. Stavi ruž u boji ili omiljenu boju sjenila na oči. Kada se dotjeramo, to nam pomaže da se osjećamo bolje. Čak iako samo ideš u školu ili čak i ako ne ideš nigdje – dotjerat se za sebe.

2.Upali novu pjesmu od Miley i raspleši se po sobi
Jesi li već čula njen novi hit „Flowers“? Idealna pjesma za rasplesati se po sobi. Šalje pozitivnu poruku, ples će te ti podignuti raspoloženje i osjećat ćeš se kasnije malo bolje. Za ovo svatko ima vremena, koliko god da ima popunjen raspored danas.

3.Dogovori se za kavu s frendicom
Veselit ćeš se kavi cijeli dan, a i osjećat ćeš se bolje nakon malo druženja s dragom ti osobom. To je nešto što garantirano uvijek popravlja raspoloženje. Što onda ako pada kiša? Uzmi kišobrane i odite u najbliži kafić. Nije bitno gdje ste, nego da se podružite.

4.Ili za spoj s dečkom
Ako je frendica zauzeta, onda možeš dogovoriti i spoj navečer s dečkom. Odite nešto pojesti, pogledati film u kino, prošetati shopping centrom, podružiti se kod nekoga doma…to će te sigurno oraspoložiti!

5.Počasti se
S nečim što si želiš. Za nekoga će to biti kriška omiljene torte iz slastičarnice, za nekoga nova majica, a za nekoga novi ruž za usne. Shopping nas čini sretnijima. Iako to baš nije pozitivna stvar, ali danas to nije bitno, danas je samo bitno ispuniti se pozitivom.

par na adventu Kada se osjećaš tužno i loše: 8 stvari koje su besplatne, a za koje ljudi kažu da ih uvijek usreće

6.Pogledaj neku komediju
Film ili serija ti mogu pomoći da se osjećaš bolje ako nemaš ništa za raditi i dosađuješ se. Odaberi neku komediju, koju epizodu omiljenog sitcoma ili novu sezonu „Emily in Paris“ ako ju već nisi pogledala.

7.Napravi neko dobro djelo
Osim što ćeš se ti osjećati dobro, pomoći ćeš još i nekom drugom da se osjeća dobro. Win-win situacija! Možeš napraviti nešto lijepo za nekoga iz obitelji, prijateljicu, dečka, profu ili totalnog neznanca. Nešto što je tebi sitnica, nekome može značiti puno.

plavi ponedjeljak Blue Monday Najdepresivniji Dan U Godini 2023. kako ga popraviti kada se osjećaš depresivno podignuti raspoloženje

Još vijesti