Clueless

Tko može odoljeti akcijama i popustima? Ma tko može uopće nešto uštedjeti u vremenima kad je sve poskupilo? Čini se da su takvi rijetki.

Kad je riječ o kupnji i trošenju novaca, svi znakovi imaju svoje navike. Neki su jednostavno nadvladani impulzivnim emocijama, dok su drugi racionalni pa tri puta razmisle prije nego što „odriješe kesu“.

Provjerite je li se i vaš horoskopski znak pronašao na listi najrastrošnijih ili ste pak među onima koji radije štede.

1. Ovan

Ovnovi mogu biti poprilično divlji kad je u pitanju trošenje. Kad ovaj vatreni znak nešto želi, naći će načina da to i dobije. Pražnjenje računa, zaduživanje ili posuđivanje novaca – nema veze, sve dolazi u obzir. Ovnovi nisu baš genijalci kad je štednja u pitanju, ali zato su genijalci u trošenju, jer uvijek dobro procjene ono na što će potrošiti i obično su i više nego zadovoljni izborom.

Selfie sa školskim prijateljima Predviđanja za svaki horoskopski znak: Evo što zvijezde kažu za novu školsku godinu 2023./2024.

2. Bik

Bik kojim vlada Venera, obožava luksuz i udobnost. No Bik kao zemljani i racionalan znak svjestan je važnosti štednje. Svaki Bik ima prasicu-kasicu ili bankovni račun na kojem ima neka sredstva za crne dane i iznenadne slučajeve. Pripadnici ovog horoskopskog znaka ne troše na gluposti, ali će vrlo rado potrošiti novac na nešto vrijedno, luksuzno i nešto što će im stvarno koristiti.

3. Blizanac

Štednja vam nije jača strana. Jednostavno ne razumijete ljude koji čuvaju novac i uskraćuju si sve drugo. Vrlo ste otvoreni i vrlo ste društveni, počastit ćete prijatelje, potrošiti novac na dobar provod, ukusnu hranu, a također ste i ljubitelj mode pa ne skrivate ljubav prema najnovijim trendovima. Svoj ćete novac vrlo rado potrošiti na iskustva koja će vas obogatiti.

Djevojke na festivalu Idealan party za svaki astrološki znak: Kako tulumarite po horoskopu?

4. Rak

Rakovi su ljudi koji su obično vrlo promišljeni kad su u pitanju njihove financije. Najčešće sto puta razmisle prije nego nešto kupe. No, ako imaju loša raspoloženja ili faze tuge, depresije i melankolije, Rakova logika se odmah isključuje te svoju tugu liječe odlaskom u shopping i rasipavanjem novaca.

5. Lav

Lavovi imaju vještine u baratanju novcem, jer ovaj znak je ipak kralj životinja, kraljevi kao vođe uvijek znaju kako postupiti s financijama na pravi način. Lavovi mogu štedjeti za nešto veliko, a u isto vrijeme ne uskraćivati si neka mala zadovoljstva. Vrlo su pametni u upravljanju financijama pa na kraju svega, ako si žele kakvu stvar, iskustvo ili užitak, prije ili kasnije će si to priuštiti.

Influencerice Željeli biste postati Instagram ili TikTok zvijezda? Horoskop otkriva kakvim influencanjem se možete baviti

6. Djevica

Djevice će uvijek dobro analizirati sve detalje prije nego što potroše novac. Definitivno spadaju među one znakove koje vjeruju u štednju i teško im je kad se moraju rastati od skupljenog iznosa, čak i kad bi mogli potrošiti na nešto dobro. Tako primjerice Djevice kad nešto ugledaju na akciji, često puta ne kupe, jer prvo razmišljaju i analiziraju. Onda se dogodi da ostanu kratkih rukava, jer su drugi odriješili kesu prije njih i u dućanu se sve rasprodalo.

7. Vaga

Vama ni ne treba horoskop, jer ste i sami svjesni da kad su novac i shopping u pitanju, jednostavno nemate kočnice. Kad potrošite sve, onda slijedi par tjedana i mjeseci suše, gdje ste vrlo odmjereni i umjereni po pitanju rasipanja financijskih sredstava. Kad se malo oporavite, opet postanete kraljevi rasprodaje i shoppinga.

8. Škorpioni

Škorpioni su obično dobri u štednji novaca. No kako su Škorpioni izrazito strastveni, kad ih nešto obori s nogu, njihovi bankovni računi obično pretrpe ozbiljan udarac. Sav mjesečni budžet Škorpioni potroše odjednom. Ne samo budžet, nego i čak i cijelu ušteđevinu. No, to su Škorpioni, vole riskirati i kad im intuicija nešto govori, odbace logičke argumente, izgube kontrolu i potroše na ono što im se baš sviđa.

9. Strijelac

Poznati po svom avanturističkom duhu, Strijelci imaju tendenciju svoj zarađeni novac trošiti na neka nova uzbudljiva iskustva. Vođeni onom logikom „novac koji nisi potrošio, nisi nikad ni imao“, smatraju da je trošenje novaca ulaganje u cjeloživotna sjećanja, osobni rast i filozofsko prosvjetljenje. Iako ga drugi optužuju za rasipnost, Strijelac cijenu slobodu i nova iskustva koje novac može pružiti.

Puzzle, svijeća i Marko Vuletić [HOROSKOP] Koji je idealan rođendanski poklon za svaki znak zodijaka?

10. Jarac

Budući da Jarci spadaju u kategoriju zemljanih znakova, vrlo su odgovorni kad je u pitanju trošenje. Svoj novac žele dati samo na stvari koje su visoke kvalitete i koje dugo traju, jer za Jarca je sve investicija. Dapače, volite dati i drugima savjete kako da štede. Vi ste kao neka vrsta glavnog financijskog savjetnika u cijelom Zodijaku.

11 .Vodenjak

Vi ste ludi za najnovijom tehnologijom. Vrlo rado pratite inovacije na tržištu tehnologije kako biste došli do najnovijeg gadgeta. Čak i ako vam takve stvari nisu nužno potrebne, vi ste futurist i smatrate da su to ulaganja u budućnost. Zaigrani ste po pitanju financija, no kako uvijek imate neke neobične ideje i načine kako doći do novaca, nikada vam ga ne nedostaje.

12. Riba

Ribe će vjerojatno više potrošiti na druge, nego na sebe same. Često puta doniraju u dobrotvorne svrhe, a kod novaca im se sviđa to što s njime mogu pomoći drugim ljudima. Kako je Riba vrlo emotivan znak i kako je i impulzivan kupac, vrlo lako mogu pasti na foru rasprodaja i akcija pa kupiti svašta što im realno nije niti potrebno. Od svih znakova Zodijaka, Ribe bi ponajviše trebale imati uz sebe nekog financijskog savjetnika.

Horoskopski znakovi i novac tko obožava shopping štednja akcije popusti trošenje impulzivno trošenje shopping kupovina

Još vijesti