Našminkana cura

Neki kozmetički tretmani i nisu tako dobri kao što mislimo. Dermatologinja Nevenka Domkanović je otkrila koje tretmane ona nikada ne bi radila, a niti preporučila drugim curama da ih rade.

Iako su popularni, mnogi trendovi danas nisu dobri za naše zdravlje. Prvenstveno se ovdje radi o pojedinim kozmetičkim tretmanima koji su popularni kod cura, a ova dermatologinja je na svojem TikTok profilu otkrile koje ona nikada ne bi radila. Ne samo da ih ne bi radila, već ih ne bi nikome ni preporučila, a za svakog je navela konkretan razlog i zašto. Osim razloga, za neke je imala i dobre primjere iz vlastitog iskustva zbog kojeg bi cure svakako trebale promijeniti mišljenje.

 

@nevenkadokmanovic

Ima još mnogo stvari koje nikada ne bih uradila,ali ove tri su one sa kojima se najteže boriti.I zaista,kome je još potrebno da sam sebi stvara probleme odlaskom u solarijum? Ili stavljanjem trajnih filera? I ukoliko imate zbog medicinskog ili drugog razloga ,stanje zbog kolih nemate obrve, trajna šminka mi je opravdana,ali ako to radite samo jer vas mrzi da crtate obrve u oblik koji želite,ili nanosite karmin,molim lepo - razmislite.Poslednjih 15 godina se bavim laserskim uklanjanjem trajne šminke i beskonačan je broj zena koje nisu zadovoljne svojom trajnom šminkom.

♬ original sound - Nevenka Dokmanovic

 

Odlazak u solarij

Napomenula je da nikada ne bi otišla u solarij, ali ga nikada ne bi nikome niti preporučila da ode. Navodi da je solarij najgora opcija za kožu našeg tijela jer se upravo u njemu nalaze sve štetne zrake koje nisu dobre za našu kožu. U principu, postoji mogućnost od hiperpigmentacije, oštećenja vanjskog dijela kože, nastanka akni i prištića, a najgore od svega, time povećavamo mogućnost za neki od karcinoma kože.

Fileri u usnama Ovako trebaju izgledati usne s filerima – završni rezultat je odličan jer cura nije pretjerivala!

Trajni fileri u usnama i licu

Kako navodi dermatologinja Dokmanović, sami naziv govori sve – trajni fileri ostaju doživotno. Iako s vremenom splasnu, navodi da su to doživotne komplikacije koje se ne mogu popraviti nikako drugačije nego operacijskim zahvatima. Iako u početku možda sve izgleda lijepo, mogu proći i godine bez ikakvih problema, ali upravo na jednom od njezinih primjera, trebalo je 20 godina da se pojave teške komplikacije zbog filera. Napominje da se te komplikacije ponajviše izražavaju u obliku crvenila i gnojnih nakupina koje se rješavaju operacijom.

Trajna šminka

Trajna šminka, koja uključuje puder obrve ili npr. trajni ruž na usnama, može predstavljati veliki problem ako se kozmetičarke ne koriste iznimno kvalitetnim i pouzdanim bojama, ali i alatima. Kako navodi dermatologinja, postoji nekoliko problemima koji bi se mogli javiti: mijenjanje boje obrva nakon nekog vremena, mijenjanje forme lica, tamne obrve se pretvaraju ili u sivu, zelenu ili crvenu boju. Što se tiče trajnog ruža na usnama, napominje da jedna njezina pacijentica se odlučila za ovaj tretman, a nakon nekoliko mjeseci su joj usne poprimile potpunu crnu boju iz bordo crvene koja je prvotno stavljena.

Šminka Savjeti za šminkanje za cure s tankim usnama – uz ove ćeš ih trikove učiniti vizualno većima

dermatologinja kozmetički tretmani posljedice štetno za zdravlje i tijelo trajna šminka solarij fileri

Još vijesti