Monica iz Prijatelja

Od svih prijatelje iz serije „Prijatelji“, Monica je definitivno ona prijateljica koja je najodraslija i najozbiljnija od svih. Vjerojatno je svima ostala zapamćena u glavi kao netko tko je jako organiziran i lud za pospremanjem.

Monica ti možda neće biti najdraža od prijatelja, ali definitivno ti može biti uzor. Nije toliko šašava ili zabavna kao neki drugi glavni likovi iz ove serije, ali kao veliki ljubitelji Monice, žao nam je da često ona padne u drugi plan. Zato ju sada stavljamo u prvi plan! Ona je itekako smiješna i zabavna, ali većina ju doživljava kao najozbiljniju u grupi. Monica je prijateljica kakvu bi svatko htio imati – brižna je i uvijek je tu za svoje prijatelje, bit će im podrška, kao i rame za plakanje kada je to potrebno. Da, nekada je malo intenzivna, ali sve je to dio njene osobnosti. Sada ti donosimo 9 životnih lekcija koje nas je naučila Monica.

1.Pomogni prijateljima kad god možeš
Budi tu za svoje prijatelje, kad god možeš. Monica je uskočila Rachel i pustila ju da živi s njom, što je samo učvrstilo njihov odnos.

Cure Podrška, a ne neprijatelji: 12 pravila ženskog kodeksa kojih bi se cure trebale pridržavati

2.Nekada trebamo pustiti ljude – nije lako, ali moramo se podsjetiti da je to najbolje za nas
Monica je u jednom trenutku rekla da je pustiti Richarda bilo nešto najteže što je napravila u životu. Iako ga je voljela i nije ga htjela pustiti, vidjela je da nema smisla forsirati odnos. I dobro da nije! Kasnije je zbog toga ušla u pravu vezu za sebe – s Chandlerom.

3.Nije kraj svijeta ako ti život ne ide po planu
Nikad stvari neće ići točno onako kako si zamislila. Monica je dobila otkaz u prvom restoranu gdje je radila, ali nije odustala od želje da postane glavni kuhar. Iako je bila utučena kada je dobila otkaz, nije odustala od svega, već je nastavila dalje. I postala kuhar!

4.Ljubav možeš pronaći na najneočekivanijim mjestima
Nikad ne znaš kada ćeš upoznati budućeg dečka i svoju veliku ljubav. Možda ga već i znaš, samo još nije stiglo vaše vrijeme. Budi uvijek otvorena za ljubav jer bi inače mogla propustiti svog princa na bijelom konju, koja bi to bila šteta!

5.Treba redovito pospremati
Možda tebi pospremanje nije tako drago kao što je drago Monici, ali trebali bi se i po ovom pitanju ugledati na nju i redovito pospremati svoj životni prostor – bilo stan ili svoju sobu.

6.Djetinjstvo i srednja škola ne određuju kakva ćeš biti kao odrasla osoba
To što u srednjoj nisi bila najpopularnija osoba ne znači da kasnije u životu nećeš biti uspješnija od svih onih ljudi s kojima si išla u razred. Odrastamo i mijenjamo se, a ako si u srednjoj ili osnovnoj bila nekakva, ne znači da je to to, da sad takva moraš biti cijeli život.

7.Pravila mogu biti zabavna
Da, pravila su nekada naporna i restriktivna, ali gdje bi bili kada se ne bi držali nikakvih pravila. Monica OBOŽAVA pravila i trebala bi i ti. Koliko je god jednostavnije nekada zaobići pravila, puno je slađa pobjeda ili uspjeh kada znaš da si slijedila pravila i sve to ostvarila svojim trudom i radom.

Rachel iz Prijatelja Oštro oko gledatelja uhvatilo čudan detalj u epizodi „Prijatelja“: Što se dogodilo s Rachel?

8.Biti uvijek fokusirana na pobjedu nije ništa loše
Biti natjecateljskog duha nije ništo loše. Dapače! Svaka motivacija je dobra motivacija.

9.Nemoj se bojati promjene
Monica je tvrdoglava i nepokolebljiva, ali se prilično brzo prilagođava promjenama. Nije joj to uvijek lako, ali si ne dopušta da ju strah od promjene zaustavi. Kasnije ispadne da je ta promjena zapravo i bila dobra za nju.

prijatelji serija Monica životne lekcije naučiti od monice

Još vijesti