Cure

Cure toliko često napadaju jedna drugu, ismijavaju i ponašaju se kao da su jedna drugoj neprijateljice. Umjesto da si međusobno pomognemo, češće biramo da jedna drugu rušimo.

Ne postoje službeno napisana pravila ženskog kodeksa, ali su tu i bilo bi lijepo kada bi se što više cura držalo tih pravila i bile jedna prema drugoj dobre i podrška. Ženski kodeks je zapravo skup društvenih „pravila“ koja govore kako bi se cure jedna prema drugoj trebale ponašati. Podrazumijeva se da će cure jedna drugu podržavati, jedna drugoj pomagati i biti dobre jedna prema drugoj. Koja su pravila ženskog kodeksa najvažnija i kojih bi se svaka cura trebala pridržavati? Ovih 12 nisu nešto što je teško pratiti, a sigurno bi i tebi bilo drago da se neka druga cura ponaša ovako prema tebi.

1.Trebala bi reći drugoj curi ako nešto na njenom outfitu ne stoji dobro ili ako ima nešto poput mrlje ili ruža na zubima
Bilo kakav problem ili nedostatak da uočiš na njenom izgledu, trebala bi joj reći. Poznala ju ili ne. Priđi, reci joj što je problem i sigurno će biti zahvalna. Nemoj se sramiti ili misliti da će biti neugodno – neće.

2.Posudi tampon ili uložak kada nekoj curi treba
Kada imaš kod sebe tampon ili uložak i vidiš da nekome treba, bez razmišljanja bi trebala uskočiti u pomoć drugoj dami u nevolji. Nemoj biti škrta u ovakvim situacijama.

3.Nemoj flertati sa sadašnjim ili bivšim dečkima od svojih prijateljica
Od svih dečki na svijetu, a ima ih stvarno puno puno, ne moraš se spetljati s njenim sadašnjim ili bivšim. To jednostavno nije okej.

4.Zaštiti drugu curu u kakvoj god da je, opasnoj ili neugodnoj, situaciji
Kada vidiš da je neka cura u neugodnoj ili opasnoj situaciji, zaštiti ju i pomozi. Sve dok situacija nije toliko opasna da ćeš i sebe ugroziti. Tada se nemoj ti bacati u prvi plan već pozovi osobu koja može pomoći.

Slika nije pronađena Lekcije koje mi cure naučimo na teži način: Nikako na tuđim greškama, već samo na vlastitoj koži

5.Kada na ulici vidiš da joj treba pomoć, pomogni
Ako treba pomoći podignuti curi vrećicu jer joj je ispala, a ima pune ruke – pomogni joj. Kakva god da je situacija, ako možeš pomoći curi u nevolji, pomozi joj.

6.Prijateljice prije dečki
Uvijek prijateljice idu prije dečka. To je jedno od glavnih pravila.

7.Kada vidiš curu da plače u WC-u, provjeri je li okej prije nego nastaviš dalje
Još jedan način na koji bi trebala pomoći drugoj curi je ako vidiš da je rasplakana i skriva se u WC-u. Pitaj ju li okej, reci joj nešto lijepo…tako mala gesta, a može značiti puno.

8.Ne napuštaj pijanu frendicu
Kada si vani, ne napuštaj frendicu koja si je već malo popila. Budi s njom i uz nju. Nemoj ju ostavljati samu ili otići s nekim dečkom, a na nju zaboraviti.

9.Uvijek zajedno na WC kada ste negdje vani
Kada jedna cura ide na WC, podrazumijeva se da idete skupno. Koliko god ovo bilo dečkima smiješno, odlazak na WC s frendicama nije samo radi društva, već da si međusobno pomognemo na različite načine.

10.Daj drugoj curi kompliment kada ti se nešto na njoj sviđa
Umjesto da se ljubomorno vrijeđamo, počni davati komplimente. Kada ti se nešto na nekoj curi sviđa, pohvali. Nije teško, a pomoći ćeš drugoj curi da si podigne samopouzdanje.

Slika nije pronađena Stvari zbog kojih se cure stresiraju kada su u vezi ili se viđaju s nekim – a dečkima je totalno nebitno

11.Ako si vidjela da ju dečko vara – reci joj
Nemoj šutjeti i dopustiti da joj se ruga iza leđa na ovaj način. Kada uhvatiš, i sigurna si da si dobro vidjela i da se radi o prevari, reci. Ako nisi sigurna, to je druga priča.

12.Ne hejtaj cure koje ne poznaješ
Nemoj hejtati cure koje ne poznaješ. Tračati ih, pisati im ružne komentare ili mrziti bez razloga.

cure kodeks ženski kodeks Kodeks časti prijateljice odnos između cura kako bi se trebale ponašati

Još vijesti