Vjerujemo da je teško snimati povijesne filmove i serije jer uvijek trebaš ostati u skladu s vremenom u kojem se događa njihova radnja. No, ovoj seriji su se greške baš zaredale.

'Bridgerton' je popularna serija koja trenutno snima svoju treću sezonu. Stekla je iznimnu popularnost zahvaljujući svojim prvim dvjema sezonama, i to toliko da je tjednima bila najgledanija serija na Netflixu. Netflix je ovom serijom postigao veliki uspjeh, a radnja serije smještena je na sami početak 19. stoljeća. Upravo zbog razdoblja koje se prikazuje u seriji su im se zaredale i neke greške na koje očito producenti nisu dovoljno pazili. Ovo su bile neke od najčešćih grešaka koje su gledatelji primijetili, ali to sigurno neće utjecati na njezinu popularnost jer ih već svi znaju.

1.Žute linije na cesti

 

 

U samoj prvoj epizodi i to već otprilike kod treće minute i 19 sekundi, možemo vidjeti žutu prometnu liniju na cesti kojom prolazi kočija s konjima. No, zanimljivost je ta da se žute linije nisu uopće koristile na cestama u Velikoj Britaniji sve do 1950-ih godina, a radnja ove serije je smještena puno prije.

2.Novi dućani koji su se prikazali

 

 

Osim žutih linija, gledatelji serije su uočili još nešto. U nekoliko kadrova tijekom serije su uspjeli u pozadini primijetiti jedan poznati britanski dućan koji se zove Primark. Ne samo da su to primijetili nego su odmah i prokomentirali s obzirom na to da se on otvorio puuuno prije nego što se zbivala radnja u seriji – očito im je taj detalj promaknuo.

3.Grožđe bez koštica

 

 

Gledatelji 'Bridgertona' zaista imaju odličan vid jer su tako primijetili i grožđe koje se pojavljivalo u zjedli za voće tijekom nekoliko scena. No, zanimljivost je ta da je to grožđe bilo bez sitnih koštica i sjemenki pa ih zanima, tko je već tada u 19. stoljeću izumio voće bez koštica?

4.Nošenje korzeta

 

 

U seriji, s obzirom na razdoblje gdje je serija smještena, mnoge djevojke nose korzet. No, prema pravilu, pogotovo u tadašnje vrijeme, on bi se trebao nositi tako da se ispod njega stavi košulja kako korzet ne bi oštetio golu kožu na curi. To su primijetili mnogi jer se oni u seriji nisu vodili tim pravilom za nošenje korzeta.

Bridgerton Fanovi 'Bridgertona' zabrinuti: Počelo je snimanje bez dvije glavne glumice – znači li to da ih više nema?

5.Bijela vjenčanica

 

 

Još jedna greška zbog razdoblja u kojem je snimana serija. Naime, radnja serije je smještena u otprilike sam početak 19. stoljeća. Daphne je u seriji nosila bijelu vjenčanicu, a to tada uopće nije bio običaj da mlada nosi bijelu haljinu. To je postala tradicija tek 1840. kada je kraljica Viktorija prva obukla bijelu haljinu za svoje vjenčanje.

Slika nije pronađena Kakve veze imaju Kardashiani sa 'Bridgertonom'? Izgleda da su bili inspiracija za nekoga u seriji

6.Električna ulična rasvjeta

 

 

Sve što trebamo reći je da je ovakva rasvjeta predstavljena tek 1878. godine, a svi već znamo u kojem razdoblju je serija snimana.

7.Upaljač

 

 

Eloise je prirasla srcu mnogim curama koje su gledale seriju. No, gotovo nitko nije primijetio da ona za paljenje cigarete koristi upaljač koji je izumljen tek 1823. godine.

8.Šljokice na haljinama

via GIPHY

Mnoge djevojke u seriji su imale predivne i svečane haljine prepune šljokica i glitera. No, šljokice nisu postojale i nisu se ni prodavale sve do 1934. godine. U jednom od intervjua, glavna kostimografkinja je priznala grešku oko šljokica, ali je rekla da je željela da se haljine ističu.

Slika nije pronađena Zvijezde 'Bridgertona' u kvizu znanja otkrile trik kojeg su žene nekad koristile za savršene obrve

Bridgerton serije greške u seriji snimanje serije Netflix

Još vijesti