Netflix

Taman počneš gledati neku novu seriju na Netflixu, svidi ti se, drugačija je i stvarno dobra – i onda vidiš da su ju otkazali i da neće doći nove sezone! A završila je tako napeto prva sezona… Evo zašto se to događa.

Netflix ima tooooliko serija da je nemoguće i neizvedivo da svaka od serija koju naprave dobije i drugu, treću i četvrtu sezonu. Iako sigurno istražuju što se gleda, i oni nekada fejlaju i naprave seriju koja ne zadovolji kriterije. Fanovi pojedinih serija završe dosta puta slomljenog srca kada saznaju da je to to i da nakon prve sezone više nema niti jedne druge. Nekada čak i uspiju dobiti drugu sezonu, a iako bi lako mogle ići dalje, to bude to. Zašto to Netflix radi super serijama? Postoji opravdani razlog.

Outer Banks i Bridgerton Koje sve serije dobivaju nove sezone u 2024. godini: Za sada ih imamo na listi 10 za koje moraš znati

Za časopis Forbes su otkrili po kojem sistemu biraju koja serija ide dalje, a koja ne – i sve je zapravo na nama gledateljima, a da to niti ne znamo. Gledaju koliko je korisnika pogledalo seriju kada je došla, točnije koliko ju je pogledalo DO KRAJA.

Ako si ju samo krenula gledati i prebacila se na nešto drugo s mišlju da ćeš ovu prvu završiti kasnije, za Netflix je to znak da ti se ta serija i nije baš svidjela. Ako ju je puno ljudi pogledalo do kraja onda smatraju da ima puno vjernih gledatelja koji bi se mogli vratiti i kada dođe nova sezona. Upravo zato serije koje po sezoni imaju manje epizoda i to kraćih epizoda, imaju veće šanse da dobiju drugu sezonu – gledatelji će ih brže pogledati cijele i Netflixu je to znak da ti se sviđa serija. Druga bitna stvar je naravno novac. Neke su serije skuplje za snimanje, neke jeftinije.

Teenage Bounty Hunters Netflixove serije koje zaslužuju više: Ovih su 7 imale samo jednu sezonu – a bile su odlične

Mi kao gledatelji ne znamo koja je skuplja za snimanje, ali oni znaju. Za skuplje se serije podižu još malo kriteriji i takve serije moraju zadovoljiti više uvjete, tj. mora ih veći postotak gledatelja pogledati do kraja.

Netflix serije nove sezone kako odlučuju hoće li snimati novu sezonu ili ne razlozi koja će serija dobiti novu sezonu po čemu se odlučuje kriteriji

Još vijesti