Natjecatelji s Eurosonga

Čula si ove pjesme, vjerojatno već više puta, ali ako ne pratiš Eurosong, možda nisi ni znala da su to zapravo pjesme koje su se natjecale! Neke su pobijedile, a druge nisu, ali ipak su postale popularnije od pobjednika tih godina.

Neke pjesme s Eurosonga postanu viralni hitovi i cijeli svijet ih zna i pjevuši, a da pojma nema da ih je zapravo proslavio upravo Eurosong. Nekada su to pobjednici, a nekada kandidati koji nisu niti došli u top 3 pjesme te godine, ali su imali ono nešto i postali svejedno najslušanije pjesme. Sve su ove pjesme upale u uho i postale puno više od samo pjesama za Eurosong. U današnje vrijeme to znači da su puno korištene na TikToku, a prije je to značilo da su redovito danima svirale na radijima i u klubovima.

Loreen – Euphoria

Kada je prvi put pobijedila na Eurosongu, Loreen je sve očarala i njena je pjesma postala svjetski poznata. Nema tko ju nije čuo!

Rosa Linn – Snap

Prije dvije godine Armeniju je predstavljala pjevačica Rosa Linn. Nije pobijedila, ali je njena pjesma od te godine ona koja je postala najpopularnija. Vrtjela se po TikToku mjesecima i mjesecima.

Ruslana i Doris Dragović Odjevne kombinacije s Eurosonga koje su bile posebne: 14 izvođača do danas koji su se izdvojili

Abba – Waterloo

Abba se upisala u glazbenu povijest, a njihova je pjesma „Waterloo“ svjetski hit i dan danas, a na Eurosongu su bili 1974. godine.

Alexander Rybak – Fairytale

Dečko s violinom koji je sve oduševio. Ovo je još jedna od onih pjesmi koje su bile posvuda, a pogotovo su svirale na radiju. Radi se o 2009. godini kada su društvene mreže izgledale drugačije nego danas i glazba nije bila toliko viralna na njima, ali da je pjesma koju svi znaju – itekako.

Duncan Laurence – Arcade

Balada koje je uspjela dotaknuti srca mnogih. Odličan tekst je samo pomogao da Duncanova pjesma postane svjetski hit. Bila je to zaslužena pobjeda!

Tko je i s kojom pjesmom pobijedio na Dori one godine kada ste se rodili? Severina na Eurosongu 2009. – Igor Cukrov feat. Andrea: Lijepa Tena 2008. – Kraljevi ulice i 75 Cents: Romanca +12 2007. – Dragonfly feat. Dado Topić: Vjerujem u ljubav

Måneskin - Zitti E Buoni

Prije Eurosonga nije skoro nitko niti znao za njih, a danas su jedan od najpopularnijih rock bendova. Imaju svjetske turneje, rasprodaju koncerte, a njihove pjesme na talijanskom pjevaju ljudi iz svih krajeva svijeta.

Lordi - Hard Rock Hallelujah

Metal bend pod maskama Lordi su postali prava senzacija nakon pobjede na Eurosongu. Bili su zanimljivi jer su bili drugačiji, a njihovu su pjesmu znali svi – čak i oni koji inače ne slušaju metal.

eurosong, eurosong 2023 pjesme viralne pjesme najpopularnije pjesme s eurosonga pjesme koje svi znaju viralni hit

Još vijesti