Slika nije pronađena

Eurosong ili Eurovizija, natjecanje koje se održava već više od 60 godina, a bilo je inspirirano talijanskim festivalom, San Remo. Za sve vrijeme održavanja Eurosonga, natjecanje se jednom održalo i u Hrvatskoj – 5. svibnja 1990. u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Zahvaljujući velikoj pobjedi koju nam je godinu prije bila osigurala grupa Riva s pjesmom 'Rock me baby'. Pjesmu i dan danas slušamo, a pogotovo na trash partyjima!



Ove se godine natjecanje održava od 5 – 12. svibnja u Lisabonu, u Portugalu.

Nas će predstavljati Franka Batelić s pjesmom ' Crazy' koja se i nije baš svidjela publici, no svakako je prošla bolje od prošlogodišnje 'My friend' Jacquesa Houdeka.

Nakon što smo preslušali pjesme koje će se natjecati ove godine, imamo i naše favorite koje ti donosimo!

Prije toga, kratki osvrt na sve pjesme: za razliku od prijašnjih izdanja, ove godine ponovno dominiraju pjesme na materinjim jezicima pojedinih država, što je vjerojatno posljedica prošlogodišnje pobjednice. Salvador Sobral s emotivnom izvedbom pjesme Amar Pelos Dois je osvojio srca gledatelja diljem svijeta!

Napokon, došli smo i do naših favorita!


Benjamin Ingrosso – 'Dance You Off'
Ovaj mladi pjevač predstavljat će Švedsku pred cijelim svijetom s pjesmom kojoj mnogi predviđaju uspjeh bez obzira na plasman na ovom natjecanju!



Cláudia Pascoal - 'O Jardim'
Portugal je ponovno među favoritima, pa s mladom pjevačicom možda ponovno uspiju oduševiti Europu i Australiju?



Mikolas Josef - 'Lie To Me'
Češka se odlučila igrati na sigurno te je poslala pjesmu na engleskom. Nama se svidio lagani beat i fora spot, što ti kažeš?



Netta - 'TOY'

Pjesma koja trenutno ima najviše pregleda od svih pjesma predstavnica, definitivno je ovogodišnji favorit! Možda će se sljedeće godine natjecanje održati upravo u Izraelu?



Ari Ólafsson - 'Our Choice'
Island ove godine ima najmlađeg predstavnika, obzirom da Ari ima samo 19 godina! Ako mladi pjevač uspije pobijediti, bit će to prva pobjeda na Eurosongu za ovu državu!



Laura Rizzotto - 'Funny Girl'
Latvijska predstavnica ima pjesmu naslova 'Funny girl', no nama je možda od svega najsmješnije njezino prezime, podsjeća nas na rižoto. Šalu na stranu, pjesma je odlična!


Imaš li i ti svoje favorite? Što misliš o našoj predstavnici?


Foto: Visual Hunt

A.Š.

Pročitaj još:

Poslušajte kako zvuči pjesma s kojom Franka ide na Eurosong - VIDEO

Jacques Houdek s pjesmom 'My Friend' predstavljat će nas na Eurosongu – kakva vam je pjesma?

'Lighthouse': Poslušajte pjesmu koju će Nina Kraljić pjevati na Eurosongu

eurosong, eurosong 2023 pjesme Franka Batelić

Još vijesti