Hrvatska i Norveška na Eurosongu

Polako sve više i više zemalja bira svoje ovogodišnje predstavnike za Eurosong. Mi smo svoje predstavnike izabrali prošlog tjedna – i neki su oduševljeni, dok su drugi zgroženi. A što o našim predstavnicima misli svijet?

Svi već znaju da Hrvatsku ove godine na Eurosongu predstavlja Let 3, jedan od naših bendova koji se definitivno uvijek ističu svojim izgledom i nastupima. Za razliku od prijašnjih godina, ove godine nitko ne može reći da su nam predstavnici dosadni. Let 3 je drugačiji i nije svačiji đir – što je okej, jer glazba je subjektivna i ne moraju nam se svima sviđati iste stvari. Prijašnjih se godina nismo proslavili pjesmama koje smo slali na Eurosong jer nikako ni doći do finalne večeri.

Slika nije pronađena Kada je Hrvatska na Eurosongu prošla najbolje, a kada najgore? Evo tko je bio najveći fejl

Što će biti ove godine? Tko zna! Već se sada zna tko bi mogli biti potencijalni favoriti i gdje je među njima Hrvatska. Eurosong na svom YouTube kanalu objavljuje pjesme koje budu izabrane. Dio je sada objavljen, a evo koje su među njima favoriti, ako ćemo gledati po pregledima na YouTubeu.

Na prvom je mjestu Norveška predstavnica Alessandra, čija je pjesma već postala viralna na TikToku i ljudi su oduševljeni. Pjesma je odlična, nema sumnje, a prva je i po pregledima na YouTubeu s 1.4 milijuna pregleda. Na drugom je mjestu Španjolska predstavnica Blanca Paloma. Španjolska je redovito uvijek jedan od favorita i završava često na visokim pozicijama, a to bi se moglo ponoviti i ove godine. Trenutno ima 1.2 milijuna pregleda.

A na trećem mjestu…“Mama ŠĆ“! Let 3 je uhvatio pažnju javnosti i trenutno je na trećem mjestu po pregledima na YouTubeu sa 788.000 pregleda.

Još puno zemalja treba objaviti svoje predstavnike i situacija se tek počela zahuktavati. Za sada Hrvatska stoji dosta dobro, ali isto je tako dobro stajala i Albina pa nažalost nije prošla u finalnu večer.

Tko je i s kojom pjesmom pobijedio na Dori one godine kada ste se rodili? Severina na Eurosongu 2009. – Igor Cukrov feat. Andrea: Lijepa Tena 2008. – Kraljevi ulice i 75 Cents: Romanca +12 2007. – Dragonfly feat. Dado Topić: Vjerujem u ljubav

eurosong 2023 predstavnici favoriti najpopularnije pjesme Hrvatska let 3

Još vijesti