Haunting in Venice

 „Haunting in Venice“ je filmska adaptacija romana Hallowe'en Party, spisateljice Agathe Christie.

Radnja filma smještena je u Veneciju, nakon Drugog svjetskog rata i to u noći Svih svetih. Poznati detektiv Hercules Poirot nevoljko prisustvuje seansi u ukletoj palači. Kada jedan od sudionika seanse biva ubijen, slučaj preuzima kultni detektiv, koji biva gurnut u zlokobni svijet sjena i nadnaravnih pojava.

Film ima visoke ocjene i recenzije na stranici Rotten Tomatoes, a kritičari ga hvale zbog intrigantnih misterija, jezive atmosfere i zadivljujućih zapleta.

 

 

„Ubojstvo u Veneciji“ stigao je i u hrvatska kina, a u prvih par dana prikazivanja u svijetu je zaradio 37,2 milijuna dolara te zaradio više od polovice svog budžeta od 60 milijuna dolara.

Film je režirao Kenneth Branagh, koji je radio već na dvije adaptacije romana i stoji iza filmova „Ubojstvo u Orijent Expressu“ (2017.) i „Smrt na Nilu (2022.). Sam režiser je ujedno i u glavnoj ulozi Herculesa Poirota, a glumačku ekipu čine i druga proslavljena imena poput Jamiea Dornana („50 nijansi sive“), Kylea Allena, Camille Cottin, Tine Fey, Judea Hilla i Michelle Yeoh.

Paralelno s ovim filmom, u kinima se prikazuje i „The Nun 2“ te su to trenutačno najaktualniji hororci u kinima. Čini se kao da su ovi filmovi dobra uvertira za „Noć vještica“.

Saw i After Filmovi koji dolaze u kina ove jeseni, a koje ne želiš propustiti

Časna II Tek stigao u kina i osvojio gledatelje: Horor film o kojem svi pričaju, biste li ga se usudili pogledati?

 

Haunting in Venice ubojstvo u veneciji novi horor u kinima noć vještica što ima u kinima

Još vijesti