Mamma Mia!

Iako mnogi ne znaju, postoje razni strani filmovi i serije koje su snimanje upravo u Hrvatskoj i to većinom na našoj Jadranskoj obali. Zbog nekih serija su naši gradovi postali još popularniji!

Zahvaljujući nekim stranim filmovima i serijama koji su snimani kod nas, mnogi u svijetu znaju za nas! Za neke od ovih bi se i iznenadili da su snimljeni kod nas, pogotovo za neke strane serije. Iako nisu svi od ovih kompletno snimljeni ovdje, već je snimljeno nekoliko scena koje su im dobro poslužile, i dalje se naše lokacije dobro uklapaju u radnju ovih filmova i serija.

1.Film 'Mamma Mia! 2'
Drugi dio 'Mamma Mia!' mjuzikla sniman je na predivnom Visu. 2017. godine se odvijalo snimanje, a filmska ekipa je tada na čak 3 tjedna okupirala cijeli Vis dok nisu snimili cijeli film. S obzirom na radnju, okoliš i ljepote Visa su se idealno uklopile u 'Mamma Miu!'.



2. Serija 'The Terror'

Otok Pag bio je glavni akter serije 'The Terror'. Snimalo se 2017., iste godine kada je snimljena i 'Mamma Mia!' na Visu, a za snimanje ove serije je filmska ekipa provela gotovo mjesec dana na Pagu kako bi uspjeli sve snimiti.

3. Film 'Star Wars: Posljedni Jedi'
Za snimanje posljednjeg nastavka serijala 'Star Wars', Dubrovnik je ušao u neku novu Sci-Fi dimenziju jer je on preuzeo ulogu galaktičkog grada Canto Bight. U tom galaktičkom gradu, ili našem Dubrovniku, su se sukobljavali glavni likovi filma, a očito je da je Dubrovnik odlično odradio svoj Sci-Fi dio!

4. Serija 'Igre prijestolja'
Za 'Igre prijestolja' već svi znaju da su se snimale u Dubrovniku zato jer i dan danas dole postoje mjesta i suvenirnice koje su vezane baš uz ovu seriju. Neki turisti su posjetili Dubrovnik samo zato jer je ova svjetski poznata serija snimana tamo, a producenti serije su na kraju snimili i više scena nego što su prvo planirali jer su ostali oduševljeni Dubrovnikom.

5. Serija 'Ezel'
'Ezel' je turska serija koja se nekoliko godina emitirala na našoj televiziji. Bila je iznimno popularna, a zanimljiva je činjenica da su se neke scene snimale i po raznim lokacijama u našem Dubrovniku. Pravi obožavatelji ove turske serije, jeste prepoznali Dubrovnik?

 

 

6. Film 'Diana'
Opatija je poslužila za snimanje ovog filma o najpoznatijoj i najpopularnijoj princezi Diani. Snimanje se odvilo 2012. godine, a Opatija i njezina okolica su idealno poslužile u radnji koja se bazira na posljednje dvije godine života ove prerano preminule princeze.

7. Serija 'Medical Police'
'Medical Police' je humoristična serija koja se prikazivala na Netflixu, a snimana je upravo u glavnom gradu, Zagrebu! Zagreb se spominjao kao jedan od gradova gdje se odvijala radnja, ali su i neki njegovi dijelovi i zgrade poslužili da glumi neki drugi grad poput Berlina, Rige, Firenze i mnogih drugih.

8. Serija 'Succession'
Ova serija se nije snimala dugo u Hrvatskoj, ali su zato u tom kratkom vremenu uspjeli snimiti kadrove u Dubrovniku, ali i na otoku Korčuli. Snimali su svega nekoliko dana, a u pitanju je bilo finale druge sezone popularne HBO serije 'Succession'.

9. Film 'Odiseja'
'Odiseja' je zapamćena po predivnim kadrovima s otoka Hvara. Ovaj film su snimali u samom gradu Hvaru, u Jelsi i Starigradu te na Paklenim otocima. Radnja je i povezana s morem jer se radi o najpoznatijem istraživaču podmorja tako da je idealna za našu obalu!

10. Film 'Bliss'
Splitske Prokurativne i Park-šuma Marjan su bile glavne lokacije za snimanje pojedinih scena u filmu 'Bliss'. U njemu su glumili poznati glumci poput Salme Hayek i Owena Wilsona, a osim Splita, neke scene su snimili i u Dubrovniku.

11. Film 'The Weekend Away'
'The Weekend Away' je Netflixov film koji je izašao ove godine, a jedno vrijeme je bio i među najgledanijima u Hrvatskoj! Njegova cijela radnja snimljena je kod nas i to upravo u Splitu. Još jedna zanimljivost je ta da ne samo što se snimao kod nas, već su u filmu glumili i naši domaći glumci poput Amara Bukvića i Marka Barića.


 

U slučaju da nisi pogledala neke od ovih filmova ili serija, možeš odlučiti na temelju lokacije gdje su snimani - zato biraj između Zagreba, Dubrovnika, Visa, Korčule ili nekog drugog!

Incantation Je li stvarno tako strašan? Novi horor toliko plaši ljude da žmire dok ga gledaju

Film 'Purple Hearts' Netflix napokon ima romantičan film s dobrom ocjenom – svi hvale radnju, ali i glavnu glumicu

film snimanje Hrvatska Hrvatski gradovi lokacije snimanja serije

Još vijesti