Strava u Ulici brijestova

Bliži nam se najstrašnije doba godine – Halloween. Tvoja ekipa i ti nemate još uvijek nikakve planove. Nitko nema ideju što obući ili gdje izaći.

A zašto ne biste organizirali neki kućni party i noć hororaca? Okupite svoje društvo i provedite Noć vještica zakovani pred ekranom, uz kokice i dobru klopu, gledajući filmove uz koje će vam se slediti krv u žilama i zbog kojih ćete se kolektivno ščućuriti ispod dekice. Donosimo vam prijedloge nekih kultnih horora koje je uvijek dobro pogledati, ali i novija filmska ostvarenja nakon kojih će vas biti strah vraćati se kući bez pratnje.

Psiho

Američki psihološki triler iz početka šezdesetih godina, legendarnog Alfreda Hitchcocka, spada u klasike. Scena tuširanja s uzdignutim nožem i sablasnom glazbom u pozadini idealna je za stvaranje prigodne atmosfere najstrašnije noći u godini.

Horor filmovi Horori nikada ne osvajaju Oscare: Do sada je SAMO njih 6 bilo nominirano za ovu nagradu

Strava u Ulici brijestova

Riječ je o filmu iz 1984. zbog kojeg mnogi nisu spavali. Hoćete li i vi nakon odgledanog filma moći zadrijemati ili ćete brojati brojalicu: 'One, two, Freddy is coming for you…Three, four, better lock your door… '.

Kad jaganjci utihnu

Na vašem repertoaru može se naći psihološki horor o kanibalu, koji se svoju premijeru pred 30 godina doživio ni manje ni više, nego na Valentinovo. Pogledati priču o serijskom ubojici koji od kože svojih žrtava šije odijelo, svakako je primjerenije za 31. listopada, nego 14. veljače.

Wednesday Addams i piratica Najpopularniji kostimi za Noć vještica ove godine: Svi se žele maskirati u neki od ovih 15 likova

Prizivanje

Film koji traje puna dva sata, snimljen je prema istinitim događajima u kojem istražitelji paranormalnih aktivnosti kreću u pomoć obitelji čiji dom teroriziraju sile tame.

Naslijeđeno zlo

Horor senzacija iz 2018. godine koju su mnogi filmski kritičari proglašavali najstrašnijim filmom godine pa i desetljeća. Zavirite u svijet obitelji koja nakon smrti svoje majke i bake Ellen Graham nastoji izbjeći zlokobnu sudbinu, koju su očito naslijedili.

noć vještica halloween Filmovi horor filmovi lista filmova strašni filmovi kultni horor filmovi

Još vijesti