Nemo i Elsa

Kako idemo stariji, tako sve više shvaćamo da su Disneyjevi crtići puni raznih teorija. No, najgore je kada shvatimo da su neke teorije zaista blizu istini, baš poput ovih!

Uvijek će postojati onih teoretičara zavjera koji će svakakve teorije pronaći i u najvećim sitnicama, samo kako bi nešto izmislili. Međutim, ove teorije koje su vezane uz Disney crtiće nisu izmišljene jer zapravo mnoge od njih imaju smisla. Neke su pomalo i zastrašujuće, a navodi ih Seventeen. Sve su vezane uz njihove crtane filmove, ali su najzanimljivije one koje se povezuju s izrazito starijim filmovima s onim današnjim, novijim!

1.Riley iz filma 'Inside Out' se pojavljuje u 'Potrazi za Nemom'
Riley je djevojčica iz poznatog Disney filma 'Inside Out' koji je izašao 2015. godine. Nakon njegovog izlaska, obožavatelji su Riley vidjeli u jednoj sceni unutar filma 'Finding Nemo', odnosno 'Potraga za Nemom', koji je puno stariji od 'Inside Out'. Pojavljuje se u sceni gdje gledaju ribice u akvariju, a ona se nalazi na samom kraju reda gdje djeca gledaju akvarij, ali su obožavatelji imali dobro oko pa su je na kraju i primijetili. Čak je i Disney potvrdio ovu teoriju u jednom od svojih videa.

2.Pingvin iz 'Toy Storyja' je zapravo zlikovac
Svi znaju za pingvina iz drugog dijela 'Toy Storyja' koji se zove Wheezy. Iako izgleda kao dobra igračka, kada malo bolje razmislimo, on je zapravo bio pravi zlikovac. Uvijek je bio ljubomoran što se Andy igra s Woodyjem, a ne s njim, a to dokazuje i scena gdje je Woody pao s psa Bustera, a pingvin nije učinio ništa da ga spasi. Dok je Woodey njega spasio na početku filma.

Mala sirena Disney ponosno najavio film 'Mala sirena' – nije ni izašao, a ljudi ga već jako hejtaju zbog par stvari

3.Belle čita knjigu koja opisuje drugu Disneyjevu priču
Na samom početku 'Ljepotice i zvijeri' Belle pjeva i opisuje svoju omiljenu knjigu koju drži u ruci. Prema svemu što opisuje iz svoje omiljene knjige, mnogi su zaključili da čita 'Trnoružicu' zbog opisa kojeg je dala: 'Daleka mjesta, odvažne borbe mačevima, magične čarolije, prerušeni princ'.

via GIPHY

4.Jane iz 'Tarzana' sliči Belle iz 'Ljepotice i zvijeri'
Mnogi su primijetili sličnosti između Jane i Belle u ova dva filma. Ne samo da su slične, već imaju i slične osobine. Jedna od njih je da vole žutu boju, a imale su i slične šalice za čaj. Zbog toga se pretpostavlja da je Belle zapravo pra-pra-prabaka Jane koja joj je ostavila ove svoje slične i cijenjene šalice.

5.Elsa i Anna su Zlatokosine sestrične
U jednoj sceni iz 'Frozena' obožavatelji su primijetili Zlatokosu i njezinog Eugenea kako dolaze na Elsinu krunidbu. Osim toga, mnogi ih povezuju zato jer i Zlatokosa, ali i Elsa imaju mnogih sličnosti – obje imaju predivnu plavu kosu i pomalo čudne moći koje su zapravo baš lijepe, bez obzira na to što su čudne.

via GIPHY

6.Ariel je pronašla potonuli brod Elsinih roditelja
Nagađa se da je Ariel iz 'Male Sirene' pronašla brod s kojim su se prevrnuli roditelji od Else i Anne iz 'Frozena'. Kako se navodi, prevrnuli su se točno na pola svojeg puta što se nalazi na mjestu radnje 'Male Sirene' – oko Atlantika. Osim toga, mnoge njihov brod podsjeća upravo na onog kojeg je Ariel istraživala.

7.Glavni lik filma 'Up' je umro na samom početku
Nema onog tko nije gledao ovaj film, a i plakao na njega. Jedan od glavnih likova je djedica koji ostane sam nakon što njegova supruga umre. No, mnogi misle da je on također umro na samom početku filma s obzirom da je skoro cijeli film pun magije i magičnih elemenata poput letećih pusa i psa koji govori. Zato mnogi misle da je Carl upravo umro na početku, noć prije nego što su ga odveli u Shady Oaks, a ostatak prikazuje njegov put u nebo.

via GIPHY

8.Arielina mama se pojavljuje u filmu 'Petar Pan'
Nagađa se da je jedna poznata sirena iz filma 'Petar Pan' mama od Ariele iz filma 'Mala Sirena'. Ne samo da su izrazito slične i imaju dugu crvenu kosu, već se u 'Maloj Sireni' gotovo nikada ne spominje njezina mama, zna se samo da se zove Athena. Iako u 'Petru Panu' nikada nije otkriveno kako se zvala ta sirena, mnogi misle da je to upravo Athena, a i da je nju upito Kapetan Kuka.

Slika nije pronađena Loši ljubavni savjeti koje su nam dale Disney princeze: U ovih 7 slučajeva nemoj raditi kao i one

9.Nemo uopće nije preživio nesreću
Mnogi misle da je Nemo poginuo na samom početku filma s njegovom majkom i ostalim jajašcima. Zašto to misle? Jer Marlon, Nemov otac, kroz cijelu radnju pokušava pronaći upravo njega – zato jer na taj način ubija tugu s obzirom na to da je izgubio suprugu, a i svu ostalu djecu u napadu divlje ribe na samom početku. Još jedna zanimljivost koja bi mogla dokazati ovu tvrdnju je značenje imena Nemo na latinskom, a to zapravo znači 'ništa' – zato mnogi misle da je cijela radnja bila plod Marlonove mašte.

via GIPHY

10.Ariel i Hercules su bili u rodu
Ako znaš nešto o grčkoj mitologiji, onda ti je jasno koliko poveznica imaju ova dva lika. Triton je Arielin otac, a on je u mitologiji sin Posejdona, boga mora. Posejdon je Zeusov brat koji je u grčkoj mitologiji Herculesov otac. Što znači da je Arielin otac Triton direktan rođak s Herculesom, ali i s Ariel.

Zlatokosa Zlatokosa, ali ne ona iz crtića – zbog njezine kose svi žele da joj Disney dodijeli ulogu

disney Filmovi disney filmovi crtani filmovi teorije o filmovima teorije

Još vijesti