The Ballad of Songbirds and Snakes i Crvena kraljica

Kada neka serija ili film nastaju po knjizi, tu su uvijek očekivanja onih koja su tu knjigu i pročitala. Rijetko kada film bude bolji od knjige, ali to ne znači da su loši. Nadamo se da će ovih 6 ispasti dobri.

Kada pročitamo neku knjigu i bila nam je jako dobra, iako ju želimo vidjeti kao film ili seriju, istovremeno i ne želimo jer znamo da neće biti onoliko dobra koliko očekujemo. No, u prosjeku, čini nam se da filmovi i serije koji nastaju po knjigama općenito budu gledateljima dobri. Za puno filmova niti ne znamo da su nastali po knjizi prije nego ih pogledamo. Sada ti donosimo popis od 7 popularnih knjiga za koje je najavljeno da ćemo dobiti film ili seriju i to u nekoj skorijoj budućnosti. Za neke se već znaju datumi izlaska, a za druge je samo potvrđeno da se ekranizacija sprema. Možda se na popisu nalazi i neka knjiga koja je tebi bila dobra!

1.Percy Jackson and the Olympians (Rick Riordan) postaje serija
Serija koja dolazi ove zime – 20. prosinca na Disney+. Priča prati 12-godišnjeg Percyja Jacksona koji otkrije svoj pravi identitet, a to je da je polubog. Radnja je smještena u svijet grčkih bogova, ali u 21. stoljeću. Autor knjiga je bio uključen u pisanje scenarija za seriju pa se fanovi nadaju da će se radnja držati knjige i ispasti što bolje.

Harry Potter Scene iz Harry Potter filmova koje se nisu dogodile u knjigama: Ovih 6 su dodane samo za film

2.Uglies (Scott Westerfeld) postaje film
Ne zna se još puno, ali znaju se neke stvari. Nije objavljeno kada će „Uglies“ izaći, ali se zna da su u glavnim ulogama Chase Stokes i Joey King. Knjiga (i film) su znanstveno fantastičnog žanra, a radnja je smještena u svijet gdje svi sa 16 godina moraju proći estetske operacije kako bi svi izgledali isto i savršeno. Knjiga je osvojila mlade diljem svijeta.

 

 

3.The Ballad of Songbirds and Snakes (Suzanne Collins) postaje film
Prednastavak „Igra gladi“. Ukoliko nisi pročitala niti jednu knjigu iz ovog serijala, propuštaš. U ovom novom nastavku više nije u fokusu Katniss, već predsjednik Snow, točnije prati se njegova mladost, dok još nije bio tiranin kakvim ga poznajemo. Film stiže u studenom.

4.Red Queen (Victoria Aveyard) postaje serija
Serijal knjiga „Crvena kraljica“ je oduševio mnoge. Mare je junakinja u koju smo se i sami zaljubili. Još se ne zna puno o seriji niti tko će dobiti glavne uloge, ali se zna da će spisateljica raditi na pisanju epizoda, što je dobar znak. Mare Barrow je pripadnica niže klase koja ima crvenu krv, za razliku od elitne klase srebrne krvi. Slučajno otkrije da cijelo vrijeme živi u zabludi te da ima posebne moći.

 

 

5.My Lady Jane (Brodi Ashton, Jodi Meadows, Cynthia Hand) postaje serija
Ova bi serija trebala doći početkom sljedeće godine. Priča je to o 16-godišnjoj djevojci Jane koja treba postati kraljica Engleske. Knjiga je kombinacija romantike i kraljevske tematike.

Emma i Red, White & Royal Blue Romantični filmovi koji su nastali po knjigama: Ovih 12 su snimani po knjizi i nisu razočarali gledatelje

6.We Were Liars (E. Lockhart) postaje serija
Imamo na listi i jednu knjigu žarna misterij. Iako se ne zna kada će točno doći, nekako se nagađa da bi to moglo biti sljedeće ljeto – no, ništa za sada nije sigurno. Osim činjenica da ova serija dolazi. Priča prati bogatu obitelj Sinclair koja živi kao u raju – sve do sada. Njihovi se životi iznenada promijene!

 

 

7.Turtles All the Way Down (John Green) postaje film
Još jedan film koji dolazi, a ne zna se točno kada, ali se zna da dolazi na HBO. John Green je jedan od pisaca za mlade koji je stekao svjetsku slavu i čiji je svaki roman na hvali. U središtu je Azra koja se s prijateljicom baca u potragu za nestalim milijarderom!

po knjigama ekranizacija filmovi za mlade serije za mlade popularne knjige nastali po knjigama najave filmova i serija

Još vijesti