Harry Potter

Filmovi nikad ne mogu totalno vjerno pratiti knjigu. Kada se neka knjiga pretvara u film ili seriju, uvijek će malo odlutati od originalne radnje. Neke se stvari u filmovima oduzmu, a nekada se neke i dodaju.

Dok gledaš Harry Potter filmove, čak i da si pročitala knjige, mogle bi ti ove scene promaknuti i možda ne bi niti primijetila da je nešto s njima čudno. Možda bi pomislila da si ih jednostavno zaboravila iz knjiga – ali ne. U ovih 6 slučajeva ti nije ništa promaknulo jer se ove scene zapravo nisu nikad ni dogodile u knjigama. Dodane su samo za filmove, kako bi dodatno naglasile neke stvari ili probudile neku dodatnu emociju kod gledatelja. Neke od njih su do sada već naišle i na kritike fanova koji nisu sretni što su dodane, ali neke su nam od njih i postale drage i ne smeta nikome što su tu. Sada ti donosimo one scene koje nikome ne smetaju i koje su fanovi prihvatili kao novi dodatak u filmovima.

1.Neugodno rukovanje između Rona i Hermione
Neugodno rukovanje Rona i Hermione na kraju „Harry Potter i Odaja tajni“, u sceni nakon što poraze Basiliska. Kada se Hermiona probudi iz kome, ona i Harry se zagrle, a onda s Ronom dođe to awkward rukovanje. Redatelj je htio s tom scenom naglasiti blagu romantičnu tenziju između njih dvoje, koju su nastavili naglašavati i kroz ostale filmove.

Dumbledore Harry Potter fanovi se opraštaju od Dumbledora: Donosimo ti 8 njegovih citata koje trebaš zapamtiti

2.Ples Harryja i Hermione
U prvom djelu „Harryja Pottera i Darova smrti“ Harry i Hermiona zaplešu dok su u potrazi za horkruksima. S obzirom da je ovo jedan od mračnijih dijelova Harry Potter sage, s ovakvom su jednom scenom htjeli razbiti svo to mračnjaštvo i podsjetiti gledatelje da su oni i dalje samo tinejdžeri te pokazati koliko je njihovo prijateljstvo čvrsto.

3.Harryjevo suočavanje sa Snapeom oko Dumbledoreove smrti
U zadnjem nastavku se Harry suoči sa Snapeom i napadne ga jer je ubio Dumbledorea, čovjeka koji je vjerovao u njega i koji je bio na njegovoj strani. Ta se scena u knjigama nije dogodila, ali se gledateljima u filmovima itekako svidjela. To je scena prije one u kojoj ćemo saznati Snapeove prave namjere.

4.Zagrljaj Voldemorta i Draca
Također scena iz posljednjeg filma. Draco Malfoy i Voldemort se zagrle, pomalo awkward, a fun fact je da taj zagrljaj nije niti u knjizi niti je bio u originalnom scenariju za film. Scena je dodana totalno naknadno. Zagrljaj je bio tu s namjerom da se Draco prisili suočiti sa svim svojim lošim odlukama koje je donio.

5.Siriusovo spominjanje Harryjevog tate
U film su u petom nastavku dodali i malu uspomenu na Harryjevog tatu, trenutak koji je dodatno raznježio fanove. Kada se na kraju bore u Ministarstvu magije, Sirisu dobaci Harryju „Bravo, James“. Harryjevo je drugo ime James, koje je dobio po svom tati, koji je kako znamo bio Siriusov najbolji prijatelj.

6.Neville priznaje svoje osjećaje prema Luni
U posljednjem filmu smo dobili i mogući novi par koji u knjigama nije postojao. Neville otkrije da ima osjećaje prema Luni i pita Harryja i Ginny jesu li ju gdje vidjeli jer ju želi pronaći i priznati joj to.

Draco Malfoy I Draco Malfoy ima srce: Tom Felton otkrio u koga je potajno bio zaljubljen na snimanjima Harryja Pottera

harry potter film vs. knjiga razlika scene dodane u filmovima nije se dogodilo u knjigama dodane scene

Još vijesti